Νέα προθεσμία για τους γονείς που κατηγορούνται ότι κακοποιούσαν το βρέφος τους στην Πάτρα

Τι αναφέρει ο δικηγόρος τουςΟι κατηγορίες που τους βαραίνουνΟι ανώνυμες καταγγελίες στο Χαμόγελο του ΠαιδιούΟι γονείς αρνούνται κάθε κατηγορίαΤο χρονικό

Προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη το πρωί στον ανακριτή Πατρών, πήραν σήμερα ο 19χρονος πατέρας και η 27χρονη μητέρα, οι οποίοι κατηγορούνται για την κακοποίηση του επτά μηνών παιδιού τους.

Οι δύο δύο νεαροί γονείς ηλικίας 19 και 27 ετών συνελήφθησαν στην Πάτρα με τις κατηγορίες ότι έκαιγαν και κακοποιούσαν τον μόλις επτά μηνών παιδί τους.

Τι

αναφέρει ο δικηγόρος τους

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος του ζευγαριού Γιάννης Αποστολόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο Γάμμα, οι κατηγορίες που τους έχουν ασκηθεί είναι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή βία και αν τελικά κριθούν ένοχοι κινδυνεύουν με 5 έως 10 χρόνια φυλάκισης.

«Οι γονείς του ζευγαριού κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος ενός παιδιού και συγκεκριμένα του παιδιού τους. Περιμένουμε την ιατροδικαστική έκθεση, προκειμένου να πιστοποιηθεί αν τελικά οι σωματικές αυτές βλάβες προέρχονται όπως ισχυρίζεται το ζευγάρι από το άλλο ανήλικο τέκνο ή αν δεν είναι δυνατό να ευσταθεί ο ισχυρισμός αυτός».

«Η μητέρα λέει ότι το έγκαυμα που έχει στο δερματάκι του το παιδί είναι από καυτό γάλα το οποίο δυστυχώς δεν το πρόλαβε και όσο για τα κατάγματα ισχυρίζεται ότι το άλλο ανήλικο παιδάκι το έριξε από το ριλάξ χωρίς να το προλάβει πάλι η μητέρα να το αποτρέψει. Όπως καταλαβαίνεται η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες και προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη από αυτή την υπόθεση».

Οι ανώνυμες καταγγελίες στο Χαμόγελο του Παιδιού

Ανώνυμες καταγγελίες στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» είχε λάβει στο παρελθόν το Χαμόγελο του Παιδιού για τη μητέρα που κατηγορείται ότι κακοποίησε το ηλικίας επτά μηνών μωρό της στην Πάτρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, από το 2009 ως το 2011 πολίτες έκαναν ανώνυμες καταγγελίες για την κακοποίηση και παραμέληση από τη συγκεκριμένη γυναίκα των άλλων τριών ανήλικων παιδιών της.

Όπως αναφέρει, άμεσα είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές της περιοχής και τα παιδιά απομακρύνθηκαν από την οικογένεια και ζουν σε πλαίσιο παιδικής προστασίας.

Μετά τη δημοσιοποίηση της τραγικής ιστορίας για την κακοποίηση του βρέφους, το Χαμόγελο του Παιδιού επισημαίνει ότι κοινωνική λειτουργός του επικοινώνησε με το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, όπου δηλώθηκε η διαθεσιμότητα του οργανισμού τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

Οι γονείς αρνούνται κάθε κατηγορία

Οι δυο γονείς υποστήριξαν στους αστυνομικούς ότι τόσο τα εγκαύματα στο σώμα της μικρής όσο και τα κατάγματα, προκλήθηκαν από τον αδερφό της, που είναι κατά δύο χρόνια μεγαλύτερος. Εκείνοι όπως είπαν διαπίστωσαν ότι το παιδί τους ήταν χτυπημένο και το μετέφεραν σε νοσοκομείο.

Το χρονικό

Το περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν οι γονείς αναγκάστηκαν να μεταφέρουν το επτά μηνών αγγελούδι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως έφερε μώλωπες και καψίματα σε όλο του το κορμάκι.

Στη συνέχεια το βρέφος μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, όπου και νοσηλεύεται με εγκαύματα και κατάγματα στο κορμάκι του, Μάλιστα, τον περασμένο Μάιο φέρεται να είχε δεχθεί επίθεση στο μάτι.

Σύμφωνα με το tempo24.gr, το νέο στοιχείο ήρθε στο φως μετά από καταγγελία στην Αστυνομία από συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας.

Το μωρό ήταν χτυπημένο στο μάτι, ενώ αμέσως σχηματίστηκε δικογραφία η οποία εστάλη στον Εισαγγελέα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες,η δικογραφία ανασύρεται μετά το νέο περιστατικό και συσχετίζεται.

Αμέσως ξεκίνησαν οι αστυνομικές έρευνες, οι οποίες διαπίστωσαν ότι οι καταγγελίες είχαν βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα