Στον ανακριτή οι έλληνες συλληφθέντες του διεθνούς καρτέλ κοκαΐνης – «Βαριές» οι κατηγορίες

Γιος πασίγνωστης ελληνίδας αστρολόγου εµπλέκεται στο κύκλωµα διακίνησης ναρκωτικώνΟ 63χρονος και ο 41χρονος, ήταν υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό, οργάνωση, χρηματοδότηση και μεθόδευση της θαλάσσιας μεταφοράςΠοινική δίωξη στα μέλη του διεθνούς κυκλώματος κοκαΐνης

Στον ανακριτή οδηγούνται εκ νέου σήμερα, Δευτέρα, οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών που μετέφερε τεράστια ποσότητας κοκαΐνης από τον Ισημερινό στην Αυστραλία.

Συγκεκριμένα θα οδηγηθούν ενώπιον της 3ης Ειδικής Ανακρίτριας για να απολογηθούν οι τρεις συλληφθέντες για συμμετοχή

σε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών, που εξαρθρώθηκε μετά από συντονισμένες κινήσεις της αμερικανικής DEA, της ΕΛΑΣ και αστυνομικών Αρχών κυρίως στη Λατινική Αμερική.

Γιος πασίγνωστης ελληνίδας αστρολόγου εµπλέκεται στο κύκλωµα διακίνησης ναρκωτικών, μαζί με άλλον έναν Έλληνα με πελατολόγιο γεμάτο επωνύμους.

Για το σκάφος αυτό, όπως και για άλλα σκάφη του κυκλώματος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο γιος της αστρολόγου, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης καφετέριας στον Πειραιά, είχε την ευθύνη για την επιλογή των skippers αλλά και όλων των εγγράφων ώστε να περάσει τον έλεγχο καταλληλότητας.

Ο 63χρονος και ο 41χρονος, ήταν υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό, οργάνωση, χρηματοδότηση και μεθόδευση της θαλάσσιας μεταφοράς με το ιστιοπλοϊκό σκάφος μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία.

Συνεργάτης αυτών ήταν ο 42χρονος ημεδαπός, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον έλεγχο και διεκπεραίωση των λεπτομερειών και διαδικασιών της επικείμενης μεταφοράς (έλεγχος καταλληλόλητας σκάφους, ανεύρεση skippers αυτού).

Κατά συνέπεια και σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που έχουν γίνει γνωστά, ο γιος της Αστρολόγου Α.Λ., ο επιχειρηματίας με μάνδρα πολυτελών αυτοκινήτων Γ.Σ. 63 ετών και ο άνεργος Αλβανός είναι οι άνθρωποι που χρηματοδότησαν με 1.500.000 ευρώ την αγορά και την μεταφορά της κοκαΐνης στην Αυστραλία, μέσω Εκουαδόρ.

Ποινική δίωξη στα μέλη του διεθνούς κυκλώματος κοκαΐνης

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, τα κατηγορούμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιούσαν μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τον Ισημερινό στην Αυστραλία. Μάλιστα, για τη μεταφορά των ναρκωτικών, τα κέρδη από την πώληση των οποίων υπολογίζονται ότι ξεπερνούν τα 11 εκατ. ευρώ, οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούσε ειδικά μετασκευασμένο ιστιοπλοϊκό.

Οι τρεις συλληφθέντες, θεωρούμενοι ως ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, η οποία ετοιμαζόταν να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών από τον Ισημερινό στην Αυστραλία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και σε σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα