Στον ανακριτή με σκυμμένο κεφάλι ο δολοφόνος της βιολόγου – Τον πρόδωσε και η… χλωρίνη

Κατά τη μεταφορά του στο γραφείο του ανακριτή ο καθ’ομολογία δολοφόνος της αμερικανίδας βιολόγου δεν έκανε καμία δήλωσηΗ οικογένειά του 27χρονου αναμένεται να προχωρήσει σε δήλωση με την οποία θα ζητά αφενός συγγνώμη από την οικογένεια της 60χρονης και αφετέρου τη δίκαιη τιμωρία του Γιάννη ΠαρασκάκηΈνα από τα «κλειδιά» της εξιχνίασης της δολοφονίας ήταν η… χλωρίνη στο αυτοκίνητό τουΓενετικό υλικό της αμερικανίδας βιολόγου βρέθηκε στα παπούτσια του δράστη

Το κατώφλι της πόρτας του ανακριτή πέρασε λίγο πριν τις 11.00 το πρωί της Παρασκευής (19/07) ο 27χρονος καθ’ομολογία δολοφόνος

της 60χρονης αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton. Ο νεαρός άνδρας είχε οδηγηθεί την Τετάρτη (17/07) στον εισαγγελέα, του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες και πήρε προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή την Παρασκευή (19/07). Κατά τη μεταφορά του στο γραφείο του ανακριτή ο 27χρονος δεν έκανε καμία δήλωση.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει, όπως ότι τον πρόδωσε και η… χλωρίνη στο αυτοκίνητό του. Την ίδια ώρα, οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται και για άλλες γυναίκες που έχουν πέσει θύματα του.

Γι’ αυτό τον λόγο, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του. Ανατριχίλα έχει προκαλέσει και το βίντεο, που είχε αναρτήσει ο 27χρονος μέσα από τη σπηλιά, όπου πέταξε την βιολόγο και «εδώ βλέπουμε ανθρώπινα κόκαλα…».

Από την πλευρά της, η οικογένειά του 27χρονου, που είχε συλληφθεί και για εμπρησμό, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προχωρήσει σε δήλωση προς τα ΜΜΕ με την οποία θα ζητά αφενός συγγνώμη από την οικογένεια της 60χρονης και αφετέρου τη δίκαιη τιμωρία του Γιάννη Παρασκάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος που είχε συνοδεύσει τον 27χρονο στον εισαγγελέα την Τετάρτη (17/07), μια μέρα μετά έκανε γνωστό πως δεν πρόκειται να αναλάβει την υπόθεση. Η οικογένεια του δράστη ζήτησε, τελικά, από άλλον δικηγόρος να αναλάβει συνήγορος για τον 27χρονο δολοφόνο, ο οποίος βαρύνεται από τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, του βιασμού και της παράνομης οπλοκατοχής.

Τον πρόδωσε η… χλωρίνη

Ένα από τα «κλειδιά» της εξιχνίασης της δολοφονίας ήταν η… χλωρίνη. Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων, όταν προσήγαγαν τον δράστη, το μόνο στοιχείο που είχαν ήταν ότι οι κάμερες είχαν καταγράψει το αυτοκίνητο να περνάει από το σημείο που δολοφονήθηκε η Αμερικανίδα βιολόγος.

Ο 27χρονος αρχικά αρνιόταν ότι είχε περάσει από την περιοχή πρόσφατα και ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με το έγκλημα. Οι αστυνομικοί εξέτασαν, ωστόσο, το αυτοκίνητό του που… «μίλησε» καθώς, ενώ εξωτερικά ήταν πάρα πολύ βρώμικο, το πορτ μπαγκάζ ήταν πεντακάθαρο, πρόσφατα πλυμένο και ανέδιδε πολύ δυνατή μυρωδιά χλωρίνης. Έτσι, οι αστυνομικοί σιγουρεύτηκαν ότι ο 27χρονος ήταν ο άνθρωπος που αναζητούσαν.

Αίμα της βιολόγου στα παπούτσια του 27χρονου δράστη

Από τα εγκληματολογικά εργαστήρια έγινε, επίσης, η αποκάλυψη για τον εντοπισμό γενετικού υλικού της αμερικανίδας βιολόγου, στα παπούτσια του 27χρονου δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στα εργαστήρια της αστυνομίας, το επιστημονικό προσωπικό, εντόπισε σε ένα από παπούτσια του δολοφόνου κηλίδες αίματος που ταυτοποιήθηκαν με το DNA της 60χρονης βιολόγου.

Από την αστυνομία επιβεβαιώθηκαν, μάλιστα, οι πληροφορίες της ΕΡΤ, το ότι δηλαδή ο δράστης μετέφερε ζωντανή την βιολόγο στο πορτ- μπαγκάζ του οχήματός του, με την 60χρονη να χτυπάει με τα χέρια της το καπό και να φωνάζει για να της ανοίξει ο δράστης.

Σημειώνεται ότι η γυναίκα από την Πολωνία αναγνώρισε το αυτοκίνητο του δολοφόνου, από την αεροτομή που είχε στο πίσω μέρος το λευκό Χιουντάι. Τέλος την επίθεση αυτή, ομολόγησε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Χανίων και ο ίδιος ο δράστης.

Πηγές: cretapost.gr/flashnews.gr/ΕΡΤ

Φωτογραφίες: intimenews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα