Ποινική δίωξη στις γυναίκες που έριχναν λάδι σε εκθέματα μουσείων – Μέλος αίρεσης η μία εκ των δύο

Ελεύθερες οι δύο κατηγορούμενες που θα δικαστούν στις 25 Σεπτεμβρίου«Έλουζαν» με ηλιέλαιο τα εκθέματα γιατί πίστευαν πως θα τα… εξαγνίσουνΕν αναμονή της έκθεσης από το γενικό χημείο του κράτους ώστε να διαπιστωθεί η φύση του υγρού και αν ήταν επικίνδυνο για τα αγάλματα

Ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων άσκησε, το απόγευμα της Δευτέρας, ο Εισαγγελέας για τις δύο Ρομά, βουλγαρικής καταγωγής, που συνελήφθησαν για τους βανδαλισμούς στα μουσεία της Αθήνας.

Οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια

της πρώην σχολής Ευελπίδων, και αφού τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Αμφότερες ζήτησαν να δικαστούν άμεσα, τη Δευτέρα, αλλά η έδρα ανέβαλε την εκδίκαση έως ότου προσκομιστεί η έκθεση από το γενικό χημείο του κράτους ώστε να εξακριβωθεί η σύνθεση του υγρού με το οποίο «έλουζαν» τα εκθέματα στα μουσεία.

Σημειώνεται πως οι δυο γυναίκες, συνελήφθησαν την Κυριακή καθώς φέρονται να βανδάλιζαν εκθέματα μουσείων με κάποιο είδος λαδιού. Οι κατηγορούμενες αρνούνται πως είχαν σκοπό να προκαλέσουν βλάβη στα εκθέματα.

Μάλιστα, η μία από τις δύο κατηγορούμενες φέρεται να είναι μυημένη σε θρησκευτική αίρεση η οποία υποστηρίζει πως, με βάση τις Γραφές, το λάδι και το μύρο εξαγνίζουν. Έτσι, αποφάσισαν να ρίξουν ηλιέλαιο στα εκθέματα. Από την άλλη, η δεύτερη κατηγορούμενη διατείνεται πως απλώς ακολούθησε την πρώτη.

Οι δυο τους θα βρεθούν σύντομα ενώπιον της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα, στις 25 Σεπτεμβρίου 2018. Έως τότε, οι δύο γυναίκες θα παραμείνουν ελεύθερες.

Πιάστηκαν με το… θαυματουργό λάδι στο χέρι

Οι δύο αλλοδαπές εντοπίστηκαν το πρωί της Κυριακής από φύλακα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, ο οποίος αναγνώρισε τη μία από φωτογραφίες που είχε μοιράσει η Ασφάλεια σε όλα τα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ειδοποίησε την Ασφάλεια Αθηνών.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, τις συνέλαβαν ενώ άγγιζαν ένα από τα εκθέματα του μουσείου, ενώ κρατούσαν μπουκάλι με λάδι, που όμως δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθείσες αναζητούνταν μετά τις φθορές που προκάλεσαν στο Βυζαντινό Μουσείο και στο Μουσείο Μπενάκη, ρίχνοντας λάδι σε αγάλματα και άλλα εκθέματα, καθώς και στη δάπεδο.

«Ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό», ισχυρίστηκαν την Κυριακή στους αστυνομικούς οι δύο γυναίκες, που πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω, χάρη στις φωτογραφίες και τα βίντεο που τις είχαν καταγράψει από τις προηγούμενες ενέργειες τους.

Keywords
Αναζητήσεις
ποια αιρεση λαδι μουσειο
Τυχαία Θέματα