Συνελήφθη ο Τούρκος που βρέθηκε σε βραχονησίδα στη Σύμη

Στη Ρόδο ο συλληφθείς νεαρός τούρκος πολίτης Ζήτησε βοήθεια για τον απεγκλωβισμό του από βραχονησίδα στη Σύμη Συνελήφθη για παράνομη είσοδο στη χώρα

Ένας 27χρονος Τούρκος υπήκοος, που εντοπίστηκε χθες από περιπολικό σκάφος του λιμενικού στη βραχονησίδα Νίμος της Σύμης, συνελήφθη και αναμένεται θα οδηγηθεί στην

Εισαγγελία της Ρόδου.

Ο 27χρονος, που σύμφωνα με πληροφορίες δηλώνει δικηγόρος στο επάγγελμα, είχε μαζί του διαβατήριο που έληγε στις 23/04, ενώ κατά δήλωσή του έφθασε στη βραχονησίδα με ταχύπλοο σκάφος έναντι αμοιβής.

Η σύλληψη του 27χρονου έγινε, καθώς πραγματοποίησε παράνομη είσοδο από μη θεσμοθετημένο σημείο εισόδου.

Η βραχονησίδα

Αρχικά κρατήθηκε στη Σύμη ενώ σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες του altsantiri.gr μεταφέρθηκε στη Ρόδο και την υπόθεση ανέλαβαν οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Τρίτης ο 27χρονος Τούρκος επικοινώνησε με τον διεθνή αριθμό διάσωσης. Στο σημείο όπου δήλωσε πως βρίσκεται έσπευσαν άμεσα άνδρες του ελληνικού Λιμενικού.

Ο 27χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι για την μεταφορά του στην Ελλάδα πλήρωσε σε διακινητή περίπου 2.500 ευρώ.

Ήδη έχουν ενημερωθεί το υπουργείο Εξωτερικών και η ΕΥΠ.

Σημειώνεται ότι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν δώσει εντολές σε στελέχη συνοριακών σταθμών της χώρας να γίνονται λεπτομερείς έλεγχοι σε όσους περνούν από την Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα