Στο εσωτερικό σκαμμένου βιβλίου τα εκρηκτικά στον Παπαδήμο δείχνουν τα μέχρι τώρα ευρήματα

Σε κόκκινο συναγερμό οι αρχές μετά τον τρομοφάκελο στον πρώην πρωθυπουργόΑπευθύνεται έκκληση σε πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες της χώρας να είναι προσεχτικοίΌλα δείχνουν ότι πρόκειται για μια βόμβα που τοποθετήθηκε στο εσωτερικό ενός σκαμμένου βιβλίουΟι δράστες είχαν κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποιήσει πυρίτιδα

Εξονυχιστικές έρευνες διεξάγει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο όχημα και στα υπολείμματα του τρομοφακέλου που άνοιξε ο τέως πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και

είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ίδιου, του οδηγού του και ενός ακόμη συνεργάτη του.


Το έργο των μελών της αντιτρομοκρατικής κρίνεται από επιτελείς που μίλησαν στο altsantiri.gr ιδιαίτερα δύσκολο καθώς ο φάκελος έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς.

Η έκρηξη έγινε ενώ το αμάξι βρισκόταν εν κινήσει καθώς ο κ. Παπαδήμος αποχωρούσε από την Τράπεζα της Ελλάδος για την οικία του, σε δηλώσεις ωστόσο του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, το μεσημέρι της Παρασκευής, έγινε γνωστό ότι το πακέτο είχε προορισμό την κατοικία του Λουκά Παπαδήμου.

Μέχρι πρότινος ήταν γνωστό ότι ο φάκελος εδόθη στον τέως πρωθυπουργό από συνεργάτη του με τη διαβεβαίωση ότι είχε ελεγχθεί από τα ειδικά μηχανήματα εντοπισμού εκρηκτικών.

Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση η αλληλογραφία που φτάνει στην Ακαδημία Αθηνών, παραλαμβάνεται από άνδρες της ασφαλείας και μεταφέρεται στη Βουλή, όπου ελέγχεται, ενώ περνά και δεύτερο έλεγχο στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Αστυνομικοί εικάζουν ότι ο φάκελος δεν περιείχε ισχυρή εκρηκτική ύλη αλλά πιθανότητα πυρίτιδα μικρής ποσότητας καθώς όπως μας τόνιζαν, «σε διαφορετική περίπτωση θα θρηνούσαμε θύματα».

Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μια βόμβα που τοποθετήθηκε στο εσωτερικό ενός σκαμμένου βιβλίου. Προκειμένου να μην ανιχνευθεί από τους ελέγχους των συστημάτων ασφαλείας τοποθετήθηκε μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης, περίπου 30 γραμμάρια από βεγγαλικά και βαρελότα, ενώ τα καλώδια ήταν λεπτά και σχεδόν κολλημένα στις άκρες του βιβλίου έτσι ώστε να μην είναι ορατά στο x-ray.


Ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας τόνισε επίσης στο altsantiri.gr από την πρώτη στιγμή ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχουν αποσταλεί και άλλοι παγιδευμένοι φάκελοι και το υπουργείο προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει όσους έχουν κατά καιρούς στοχοποιηθεί από τρομοκράτες, να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όταν λαμβάνουν φακέλους ή δέματα.

Δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία κανενός

Ο πρώην πρωθυπουργός ο οδηγός και ο συνεργάτης του μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς δεν κινδυνεύει η κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου ωστόσο έχει υποστεί τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στα πόδια και υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.

Επίσης κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί προληπτικά σε νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και νοσηλεύεται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω της έκρηξης ο κ. Παπαδήμος παρουσιάζει προβλήματα ακοής.

Οι άλλοι δύο επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο έχουν τραυματιστεί πολύ ελαφρά.

Σημειώνεται ότι η φρουρά του κ. Παπαδήμου μειώθηκε από 12 σε 8 αστυνομικούς.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωναν πάντως ότι αποτελείται από καλά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες φύλαξης του πρώην πρωθυπουργού και η μείωση αυτή δεν επηρέασε την τρομοκρατική ενέργεια.

Η κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού δεν εμπνέει ανησυχία αλλά θα παραμείνει στη ΜΕΘ, δήλωσαν οι θεράποντες γιατροί του.

Η είδηση έκανε από τα πρώτα λεπτά το γύρο του κόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα