«Ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να ματώνει», λέει ο Κουτσούμπας εξερχόμενος του Μαξίμου

«Για νέα μνημόνια διαρκείας και νέες ρυθμίσεις που θα πλήττουν τον λαϊκά εισοδήματα» έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την ενημέρωση του πρωθυπουργού για τις αποφάσεις του Eurogroup και το Κυπριακό.

Εξερχόμενος του Μαξίμου είπε επίσης ότι «ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να ματώνει και θα πρέπει να βρίσκεται σε αγώνα διαρκείας».

Αναφερόμενος στην όποια συζήτηση διεξάγεται για το δημόσιο χρέος

και για τα φορολογικά, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «μας δείχνουν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν όπως και τον αντιλαϊκό χαρακτήρα τους, όμως κρύβουν την ουσία, τη βάση της εξαθλίωσης που ζει ο λαός μας, η οποία βρίσκεται σε αυτές τις εκμεταλλευτικές σχέσεις που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία και οικονομία».

Τόνισε ότι η όποια αναιμική ανάπτυξη έρθει δεν θα θέσει τέλος στη μεγάλη ανεργία ενώ καυτηρίασε το γεγονός της παραμονής των κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο.

«Εξακολουθεί να είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Από αυτό δεν πρέπει να φύγουμε. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη ως ΚΚΕ: Μιλάμε για μία Κύπρο ενιαία, για ένα κράτος και όχι για δύο κράτη, κοινή πατρίδα Ελληνοκύπριων και Τουρκοκυπρίων και όλων των υπολοίπων που υπάρχουν και ζουν στην Κύπρο, με μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα, μία κυριαρχία και βεβαίως χωρίς ξένες βάσεις, χωρίς προστάτες», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα προσερχόμενος στο Μαξίμου ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν πήγε με άδεια χέρια και επιφύλαξε στον Αλέξη Τσίπρα μία έκπληξη δωρίζοντας τους ένα βιβλίο από τις εκδόσεις του ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα