Στο making of της ταινίας «Καζαντζάκης» ο Προκόπης Παυλόπουλος (εικόνες)

Με την ιδιαίτερα τιμητική παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κύριο Προκόπη Παυλόπουλο, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη στην Κρήτη.

Το βράδυ του Σαββάτου προβλήθηκε το «making of» και ορισμένες σκηνές της πολυαναμενόμενης ταινίας «Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή στις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης.

Πριν την προβολή της ταινίας ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής με το κρουστό του λόγο και τη γνωστή του κρητογενή ευαισθησία

απηύθυνε έναν χαιρετισμό στους παρευρισκόμενος και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμητική παρουσία του στην προβολή αποσπασμάτων της πολυαναμενόμενης ταινίας.

«Η ταινία για τον συντοπίτη μου Νίκο Καζαντζάκη ήταν ένα χρέος για μένα όπως ήταν και η ταινία EL GRECO! Ως Κρητικός, φέρνω απο πάντα και βαπτίζω για να ευλογηθούν απο το γενέθλιο τόπο όλες τις ταινίες μου, εδώ στην αγαπημένη μου Κρήτη πριν προβληθούν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ίδιο έκανα και με τον Καβάφη, τον El Greco, το Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι και τώρα με τον Καζαντζάκη», ανέφερε ο σκηνοθέτης.

Στην οθόνη του Θερινού κινηματογράφου «Παράδεισος» προβλήθηκε το μέρος του making of με τις σκηνές του αποθανόντος πλέον Στάθη Ψάλτη οι οποίες συγκίνησαν βαθιά και συγκλόνισαν το κατάμεστο κοινό.

Προβλήθηκε επίσης το teaser και τρεις ολοκληρωμένες ενότητες από την ταινία, που δημιούργησαν μια επιπλέον αναμονή για τη ταινία που θα αρχίσει να προβάλλεται στις αίθουσες από τις 23 Νοέμβριου .

Στο τέλος της ολιγόλεπτης ομιλίας του, ο σκηνοθέτης απευθυνόμενος προς τον Υφυπουργό Εξωτερικών κύριον Τέρενς Κουίκ και τον Αναπληρωτή Διεθυντή Απόδημου Ελληνισμού κύριον Δημήτρη Πλευράκη, (υπεύθυνο των εκδηλώσεων)που παρέστησαν στην εκδήλωση, υποσχέθηκε πως «μετά την έξοδο της ταινίας στους κινηματογράφους θα εκχωρήσει την ταινία «Καζαντζάκης» αφιλοκερδώς στο Υπουργείο και στην διεύθυνση Απόδημου Ελληνισμού για τους σκοπούς πολιτιστικής διπλωματίας του Υπουργείου εξωτερικών και της χώρας μας».

Στην προβολή παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κύριος Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δημάρχος κύριος Μανώλης Κοκοσάλης, η παραγωγός της ταινίας και σύζυγος του σκηνοθέτη κυρία Ελένη Σμαραγδή, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων ο οποίος συμμετέχε και στην ταινία καθώς και ο Αλέξανδρος Καμπαξής που υποδύεται το παιδί Καζαντζάκη στη ταινία, κ.α.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου, αμέσως μετά την πρώτη προβολή ακολούθησε και δεύτερη.

Πηγή φωτογραφιών: cretalive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα