Στο δικαστήριο ο Μουρίνιο – Κατηγορείται για φοροδιαφυγή (εικόνες)

Ο Ζοζέ Μουρίνιο προσήλθε στο δικαστήριο της Μαδρίτης σήμερα (3/11) το πρωί κατηγορούμενος για υπόθεση φοροδιαφυγής όταν ήταν τεχνικός της Ρεάλ.

Η εισαγγελία της Μαδρίτης άσκησε δίωξη κατά του Μουρίνιο για φορολογική απάτη ύψους 3.3 εκατομμυρίων ευρώ στο διάστημα που βρισκόταν στον πάγκο των «Μερένχες», δηλαδή από το 2010 έως το 2013.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της εισαγγελίας αναφέρει ότι η διεύθυνση οικονομικού εγκλήματος της Μαδρίτης παρουσίασε στον δικαστή καταγγελία κατά του πρώην προπονητή ποδοσφαίρου της Ρεάλ Μαδρίτης για δύο αδικήματα κατά του Δημοσίου.

Ο

Μουρίνιο από την πλευρά του δηλώνει αθώος στις κατηγορίες, επισημαίνοντας πως από το 2010 έως και το 2013 – το διάστημα δηλαδή που κατηγορείται – έχει καταβάλει σε φορολογία περί τα 26 εκατ. ευρώ.

«Είναι απλό. Έφυγα από την Ισπανία το 2013 με την πεποίθηση και την ενημέρωση πως η κατάστασή μου με τις φορολογικές Αρχές είναι νόμιμη. Ύστερα από μερικά χρόνια με ενημέρωσαν πως ξεκίνησε έρευνα και για να εξομαλυνθεί η κατάσταση έπρεπε να πληρώσω ένα Χ ποσό.

Δεν απάντησα, δεν διαφώνησα. Πλήρωσα και υπέγραψα πως έχω συμμορφωθεί και πως η υπόθεση έχει κλείσει. Γι’ αυτό ήρθα σήμερα εδώ για πέντε λεπτά, για να ενημερώσω τον δικαστή για ό,τι ακριβώς είπα και σε σας. Τίποτα άλλο» ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα