Στο χωριό Μόιν παραμένουν οι περίπου 1.000 πρόσφυγες

Δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας της ΠΓΔΜ έχουν εντοπίσει και κρατούν, στο ακριτικό χωριό Μόιν (κοντά στην κωμόπολη Γευγελή), τους περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες που εισήλθαν το απόγευμα της Δευτέρας στο έδαφος της χώρας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πάνω από 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στο έδαφος των Σκοπίων, με ιδιαίτερα περιπετειώδη τρόπο. Εκπρόσωπος της αστυνομίας της ΠΓΔΜ

ανέφερε ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στη χώρα θα επαναπροωθηθούν στην Ελλάδα.

Ωστόσο μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει σχετικό αίτημα προς την ελληνική κυβέρνηση, με τον εκπρόσωπο Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου, Γιώργο Κυρίτση, να σημειώνει, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», ότι θα «εξεταστεί ένα τέτοιο αίτημα αν ποτέ φτάσει».

Οι πρόσφυγες και μετανάστες αυτοί έφυγαν το πρωί από τον καταυλισμό της Ειδομένης, μετά από κάλεσμα μέσω σχετικού ενημερωτικού φυλλαδίου που μοιράστηκε και με το οποίο τους καλούσε να περάσουν τα σύνορα, και αφού περπάτησαν μερικά χιλιόμετρα εισήλθαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από αφύλαχτο σημείο.

Κάτοικοι του μικρού ακριτικού χωριού Μόιν αντίκρυσαν με μεγάλη έκπληξη την μαζική αυτή είσοδο προσφύγων και μεταναστών στο χωριό.

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ συνέλαβε και αδιευκρίνιστο για την ώρα αριθμό Ελλήνων και ξένων φωτορεπόρτερ, καθώς και ακτιβιστές που ακολουθούσαν τους πρόσφυγες την ώρα που εισέρχονταν στο έδαφος της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες αυτοί ανέρχονται στους περίπου 30, εκ των οποίων περίπου 8 είναι Έλληνες φωτορεπόρτερ.

Ο φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ Γιάννης Κολεσίδης αφέθηκε ελεύθερος από τις αρχές της ΠΓΔΜ στις 01:21 το πρωί της Τρίτης, και βρίσκεται καθ' οδόν στην Αθήνα.

Οι συλληφθέντες φωτορεπόρτερ και ακτιβιστές έχουν μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα της Γευγελής και σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές της ΠΓΔΜ επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο 250 ευρώ στον καθένα για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Μετά την καταβολή του προστίμου, η αστυνομία της ΠΓΔΜ θα κινήσει τις διαδικασίες απέλασής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα