Στις «Συμπληγάδες» του προσφυγικού η κυβέρνηση – Αντιδρούν τα νησιά στα κλειστά κέντρα

Σε πρόβλημα για δυνατούς λύτες μετατρέπεται για την κυβέρνηση το προσφυγικό αφού καλείται να διαχειριστεί τις αντιδράσεις των κατοίκων σε νησιά και ενδοχώρα  ενώ την ίδια ώρα πρέπει να αντιμετωπίσει τις ροές.

Οι χθεσινές κυβερνητικές ανακοινώσεις για τη δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά, κάθε άλλο παρά ηρέμησαν τα πνεύματα. Ήδη στη Σάμο, τόσο ο δήμαρχος, Γιώργος Στάντζος όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι αναμένεται να παραιτηθούν, με τον δήμαρχο να αναμένεται να στείλει στον πρωθυπουργό σχετική επιστολή παραίτησης.

«Θέτω την παραίτησή μου αν δεν παρθεί πίσω η απόφαση μετατροπής

ενός νησιού σε ανοιχτή φυλακή. Σταθείτε δίπλα μου. Ο κόσμος με έβγαλε δήμαρχο και θα με ρίξει το σύστημα. Νοιώθω περήφανος που επί 2 ½ μήνες υπηρέτησα ως δήμαρχος» ανέφερε ο κ. Στάντζος κατά τη διάρκεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου.

Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός από την Κροατία όπου βρίσκεται δήλωνε ότι η κατάσταση με το προσφυγικό στην Ελλάδα έχει φτάσει στα όριά της.

«Αυτή τη στιγμή δεχόμαστε 500 πρόσφυγες και μετανάστες σε ημερήσια βάση. Οι συνθήκες στα νησιά είναι πάρα πολύ δύσκολες» είπε χαρακτηριστικά.

«Για εμένα η βασική προτεραιότητα της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να είναι η δουλειά που απαιτείται να γίνει στον τομέα της νέας ενιαίας πολιτικής ασύλου, που θα αντικαταστήσει το Δουβλίνο», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις 73 ατόμων που διαμένουν παράνομα στη χώρα

Την ίδια ώρα, εβδομήντα τρία άτομα συνελήφθησαν, την Τετάρτη (20/11) κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης καθώς δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Η επιχειρησιακή δράση υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διήρκεσε από τις 08:30 έως τις 14:30 και αναπτύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή των Διαβατών, της Διαλογής και γύρω από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Οι συλλήφθέντες οδηγήθηκαν σε Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης.

Πηγή: Στις «Συμπληγάδες» του προσφυγικού η κυβέρνηση – Αντιδρούν τα νησιά στα κλειστά κέντρα - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα