Στις φλόγες ουρανοξύστης στο Λονδίνο – Φόβοι για εγκλωβισμένους

Μάχη με τις φλόγες σε πύργο διαμερισμάτων στο Λονδίνο για περίπου 200 πυροσβέστεςΜαρτυρίες για τραυματίες και εγκλωβισμένους

Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης σε ουρανοξύστη 27 ορόφων στο δυτικό Λονδίνο.

Η φωτιά έχει επεκταθεί από τους κάτω ορόφους προς τα επάνω και κατακαίει τον πύργο, ενώ μία στήλη μαύρη καπνού είναι διακριτή στον ουρανό του Λονδίνου. Το κτίριο δεν αποκλείεται σύμφωνα με τις αρχές να καταρρεύσει.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες

Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι άνθρωποι

παγιδεύτηκαν μέσα στον πύργο διαμερισμάτων.

Την κατάσταση πανικού που επικρατεί στον πύργο Γκρένφελ ο οποίος τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης τυλίχθηκε στις φλόγες μεταφέρει η δημοσιογράφος του Guardian Άλις Ρος που βρίσκεται στο σημείο.

«Μπορείς να δεις ανθρώπους στα παράθυρα, συμπεριλαμβανομένου ενός άντρα που κυμάτιζε μία κουβέρτα από το παράθυρο. Οι άνθρωποι από τα γειτονικά κτίρια έχουν μαζευτεί έξω με τις πυτζάμες του κοντά στο φλεγόμενο κτίριο, μερικοί φωνάζουν “βγάλε το κεφάλι σου έξω από το παράθυρο” ή ζητούν από τον άντρα με την κουβέρτα να τους πει τον αριθμό του διαμερίσματός του προκειμένου να μπορέσουν καθοδηγήσουν τις πυροσβεστικές υπηρεσίες σε αυτόν. Πυροσβέστες ρίχνουν νερό στο παράθυρό και προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες».

Ρεπόρτερ του SkyNews που βρίσκεται στο σημείο μετέφερε ότι ένοικος του πύργου του είπε ότι πιστεύει ότι η φωτιά ξεκίνησε στο διαμέρισμα του γείτονά του και ότι ο γείτονάς του τον ξύπνησε και βγήκαν από το κτίριο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρουν χρήστες των κοινωνικών δικτύων, ένοικος δήλωσε ότι εξερράγη το ψυγείο γειτόνων του με αποτέλεσμα να προκληθεί η φωτιά.

Ο ίδιος ένοικος που μίλησε στο SkyNews πάντως δήλωσε ότι στον πύργο υπάρχουν 216 σπίτια, αν και οι πληροφορίες που μεταφέρει ο Guardian κάνουν λόγο για 120.

Πηδούσαν από τα παράθυρα για να σωθούν

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι απεγνωσμένοι ένοικοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να εγκαταλείψουν το κτίριο: Έφτιαχναν σχοινιά με σεντόνια και κουβέρτες, ενώ άλλοι πηδούσαν από τα παράθυρα, φέρνοντας στις μνήμες όλων εικόνες από την 11η Σεπτεμβρίου.

Η Sun μάλιστα αναφέρει ότι η πυροσβεστική είχε βάλει από κάτω στρώματα με αφρώδες υλικό ώστε να τους σώσει.

Στο σημείο βρίσκονται 40 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 200 πυροσβέστες, προκειμένου να σβήσουν την φωτιά.

Ο πύργος Grenfell Tower βρίσκεται στην περιοχή Lancaster West Estate στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας.

«Ένας αριθμός ανθρώπων δέχεται ιατρική βοήθεια για τραυματισμούς, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του πύργου» σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αιτία που προκάλεσε την φωτιά δεν έχει διευκρινιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα