Στήριξη Πάιατ στην Ελλάδα για τουρκικές προκλήσεις: Η ελληνική κυριαρχία δεν αμφισβητείται

Ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, έστειλε μήνυμα στήριξης στη χώρα έναντι των τουρκικών προκλήσεων, στο περιθώριο της παρουσίασης του προγράμματος εκδηλώσεων του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ενόψει της ΔΕΘ.

Μιλώντας σχετικά με τον χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας», μπροστά από τον οποίο φωτογραφήθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκαλώντας σάλο, ο αμερικανός πρέσβης τόνισε:

«Πρέπει να σας πω ότι πριν από μερικές μέρες επέστρεψα από την Αστυπάλαια

ένα υπέροχο μέρος, είναι Ελλάδα, δεν το αμφισβητεί κάνεις και η ελληνική κυριαρχία είναι αδιαμφισβήτητη. Το προσφυγικό ζήτημα είναι οπωσδήποτε ένα πρόβλημα, η Ελλάδα έχει πάρει πάνω της ένα ευρωπαϊκό βάρος τα τελευταία 4,5 χρόνια. Κανένα από αυτά τα προβλήματα δεν επηρεάζει τον αμερικανικό τουρισμό. Η Ελλάδα παραμένει ένας ελκυστικός και ασφαλής προορισμός για τους Αμερικανούς και άλλους τουρίστες. Είναι πολύ σημαντικό όλη Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της, εμείς στηρίζουμε τον κύριο Κουμουτσάκο στις προσπάθειες του για αντιμετώπιση του ζητήματος και για το να αναλάβει όλη Ευρώπη το μερίδιο που της αναλογεί».

Σε ερώτηση για το αν ο ίδιος ή η αμερικανική ηγεσία φοβούνται για κάποιο επεισόδιο στο Αιγαίο, είπε ότι το σημαντικό μήνυμα που πρέπει να δοθεί είναι να υπάρχει σταθερότητα, εμπιστοσύνη και σοβαρότητα.

«Οι ΗΠΑ έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για σταθερές γειτονικές σχέσεις μεταξύ των δύο νατοϊκών συμμάχων τους», διαβεβαίωσε.

Τόνισε τέλος, πως οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στη στρατηγική συμμαχία τους με την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα