Στην Ουάσινγκτον στρέφονται τα βλέμματα – Κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Το ΔΝΤ θα συζητήσει την έκθεση του άρθρου 4 για την ΕλλάδαΗ εν λόγω έκθεση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την επόμενη Τρίτη 31 ΙουλίουΤο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ εκτιμάται πως θα επιμείνει στην εφαρμογή του νομοθετημένου δημοσιονομικού πακέτου για το 2019-2020

Με ελληνικό «άρωμα» συνεδριάζει σήμερα το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ,

το οποίο θα συζητήσει την έκθεση του άρθρου 4 για την Ελλάδα και ειδικά το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Η εν λόγω έκθεση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την επόμενη Τρίτη 31 Ιουλίου, οπότε και θα γίνουν γνωστές οι θέσεις του ΔΝΤ.

Η έκθεση που δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη κρίνεται μεγάλης σημασίας, καθώς περιλαμβάνει την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και τα υψηλή πρωτογενή πλεονάσματα που καλείται να παρουσιάσει η Ελλάδα όλη την περίοδο μέχρι και το 2060.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην έκθεση θα αναφέρεται πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο μετά το 2033, αλλά είναι βιώσιμο μεσοπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα, σημειώνοντας, ότι θα χρειαστεί νέες παρεμβάσεις – νέα μέτρα για να καταστεί βιώσιμο.

Παράλληλα, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ εκτιμάται πως θα επιμείνει στην εφαρμογή του νομοθετημένου δημοσιονομικού πακέτου για το 2019-2020 που περιλαμβάνει τις μειώσεις συντάξεων και την περικοπή του αφορολογήτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα