Ηλιόλουστη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας για Κάρολο και Καμίλα – Συνάντηση με Αρχιεπίσκοπο

Συνεχίζεται η ιστορική επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στην ΕλλάδαΟ πρίγκιπας της Ουαλίας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο ΙερώνυμοH βόλτα στην Ερμού και η στάση για κουλούριΚατάθεση στεφανιού στο συμμαχικό νεκροταφείοΗ επίσκεψη στο θωρηκτό Αβέρωφ επιφυλάσσει μια έκπληξη στον πρίγκιπα ΚάρολοΟι έπαινοι του Κάρολου για τον ελληνικό λαόΑναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα του πριγκιπικού ζεύγους

Για δεύτερη ημέρα βρίσκεται στην Ελλάδα

ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, σε μια επίσκεψη η οποία θεωρείται ιστορική και πολύ σημαντική για τις σχέσεις των δύο χωρών, αφού σπάνια ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας επισκέπτεται την χώρα μας επίσημα.

Κατάθεση στεφανιού στο συμμαχικό νεκροταφείο

Μετά τη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας ο πρίγκιπας Κάρολος μετέβη στο συμμαχικό νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου.

Εκεί ο Πρίγκιπας Κάρολος κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν των 2.067 πεσόντων στρατιωτών της Κοινοπολιτείας από την κατάκτηση της Ελλάδας από τους Γερμανούς το 1941 και μετά το 1944.

H βόλτα στην Ερμού και η στάση για κουλούρι

Στο ηλιόλουστο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα στον κόσμο, περπάτησαν ο πρίγκιπας Κάρολος με τη δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, αμέσως μετά τη συνάντησή τους με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Στη βόλτα που πραγματοποίησαν, προκειμένου να μεταβούν στον ναό της Παναγίας Καπνικαρέας στην Ερμού, αγόρασαν κουλούρι από πλανώδιο πωλητή και συνομίλησαν με αρκετούς πολίτες που τους αναγνώριζαν και τους έβγαζαν φωτογραφίες με τα κινητά τους.

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Στην Αρχιεπισκοπή βρέθηκε ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος όπου και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο πρίγκιπας Κάρολος προσήλθε στην επισκοπή στις 10 ακριβώς, όπως ήταν το προγραμματισμένο ραντεβού. Μόνος, χωρίς τη συνοδεία της δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλας

«Σας καλωσορίζουμε στη γη της καταγωγής κατά το ήμισυ των προγόνων σας, σας καλωσορίζουμε στην Ελλάδα και την Αρχιεπισκοπή με πολλή χαρά. Είναι γνωστό ότι αγαπάτε την πατρίδα μας, σέβεστε την ορθοδοξία μας και αυτό έχει αποδειχθεί από τις συχνές επισκέψεις σας στο μοναστήρι του Αγίου Όρους. Γνωρίζουμε ότι ενδιαφέρεστε για τις θεολογικές έρευνες, έρευνες που αναφέρονται στον πολιτικό, την τέχνη και την ιστορία», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που με δεχτήκατε σε αυτό το χώρο και είναι μεγάλη χαρά για μένα που σας συναντώ. Όπως έχω ήδη αναφέρει έχω επισκεφθεί το Άγιο Όρος σε διάφορες περιστάσεις και πολλές μονές στη Ρουμανία. Και έχοντας κάνει αυτό έχω αποκτήσει μια ιδιαίτερα εκτίμηση για τις παραδόσεις της ορθόδοξης εκκλησίας. Και γνωρίζω επίσης ότι υπό την ηγεσία σας έχουν γίνει πολλά μέσω της Αποστολής για να βοηθηθούν οι άνθρωποι στην Ελλάδα που αυτή την εποχή το έχουν ανάγκη. Και αν μου επιτρέπεται είμαι πολύ συγκινημένος με τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων ανεξάρτητα αν προέρχονται από την Ελλάδα ή από άλλες χώρες. Και όπως με ακούσατε να λέω χθες το βράδυ ελπίζω και εγώ με τον δικό μου τρόπο να προσφέρω στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι μέσω μιας δικής μου φιλανθρωπικής οργάνωσης. Θα μεταφέρω το μήνυμά μου στον αρχιεπίσκοπο του Κάντερμπουρι και πιστεύω ότι και εκείνος θα θελήσει να επισκεφθεί την Ελλάδα. Είμαι εξαιρετικά υπόχρεος για την θερμή υποδοχή σας και το δώρο που μου κάνατε. Φοβάμαι το δικό μου δώρο δεν είναι εξίσου επαρκές».

Οι έπαινοι του Κάρολου για τον ελληνικό λαό

Την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρίγκιπας Κάρολος αναφέρθηκε στις θυσίες του ελληνικού λαού στα χρόνια της κρίσης, στο θάρρος με το οποίο οι Έλληνες αντιμετώπισαν τις απροσδόκητες προσφυγικές ροές στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στους κοινούς δεσμούς, ιστορικούς και πολιτισμικούς, που ενώνουν την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπογράμμισε, επίσης, τους προσωπικούς τους δεσμούς με την Ελλάδα, την οποία επισκέφθηκε, όπως είπε για πρώτη φορά πριν από 54 χρόνια και ακόμα θυμάται την εξαιρετική εντύπωση που είχε αποκομίσει από εκείνη την επίσκεψη, αλλά και όλες τις υπόλοιπες φορές, που είχε την ευκαιρία σε ιδιωτικό επίπεδο να επισκεφθεί την χώρα μας και να γνωρίσει τις ομορφιές της.

Εξέφρασε την βεβαιότητά του, ότι οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ των δυο χωρών θα συνεχιστούν και θα ενδυναμωθούν και τόνισε την ιδιαίτερη χαρά τόσο του ιδίου, όσο και της συζύγου του Δούκισσας της Κορνουάλης, που βρίσκονται στην Ελλάδα και θα συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα του πριγκιπικού ζεύγους:

11:35-12:10 Άφιξη στο Συμμαχικό Νεκροταφείο Αλίμου.

Κατάθεση στεφάνου, παρουσία Πρέσβεων χωρών-μελών της Κοινοπολιτείας και των Δημάρχων Αλίμου και Αθηναίων.

12:30-14:50 Άφιξη του Πρίγκηπα της Ουαλίας στο λιμάνι του Πειραιά.

Διαδοχικές επισκέψεις σε:

-HMS “Echo” (Βρετανικό πολεμικό πλοίο που συμμετέχει στη Νατοϊκή δύναμη)

-HMC “Valiant” (Βρετανικό πλοίο του Λιμενικού)

-Τριήρης «Ολυμπιάς», Υποδοχή από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

-Θωρηκτό «Αβέρωφ». Ξενάγηση και συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

15:00-15:35 Άφιξη του Πρίγκηπα της Ουαλίας στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο (Μικρολίμανο). Δεξίωση από εκπροσώπους της Εμπορικής Ναυτιλίας

15:45-16:25 Άφιξη στο Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος». Παρακολούθηση Διεθνούς Εκπαιδευτικής Διάσκεψης, που οργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα