Στην ανάγκη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό εμμένει η ΕΕ

Την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό τόνισε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για οικονομικά θέματα, κληθείσα να σχολιάσει την έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της το αποτέλεσμα της συζήτησης του ΔΝΤ . Προτεραιότητά μας αυτήν τη στιγμή είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό και εργαζόμαστε εντατικά με τις ελληνικές αρχές και τους υπόλοιπους εταίρους για να γίνει αυτό πραγματικότητα»,

ανέφερε η Αννίκα Μπράιντχαρτ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου στις Βρυξέλλες, αποφεύγοντας, ωστόσο, να αναφερθεί σε ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Ερωτηθείσα κατά πόσο η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι αναγκαία επανέλαβε πως ο κανονισμός του ESM προβλέπει τη συνεργασία με το Ταμείο «όπου είναι δυνατό», ενώ το ΔΝΤ τον περασμένο Δεκέμβριο επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του να συστήσει στο Εκτελεστικό Συμβούλιό του τη συμφωνία ενός τρίτου προγράμματος με την Ελλάδα.

Τόνισε επίσης ότι η Κομισιόν συνεχίζει να πιστεύει ότι οι συμφωνίες που εφαρμόζει η Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος είναι «αξιόπιστες και φιλόδοξες».

Keywords
Τυχαία Θέματα