Στη «σέντρα» ο ΕΟΔΥ από τον δήμαρχο Αγ. Παρασκευής – Αρνείται να κάνει ιχνηλάτηση σε σχολείο (video)

Μια σοβαρή καταγγελία για τον ΕΟΔΥ έκανε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε εκπαιδευτικό σε σχολείο της περιοχής.

Όπως αποκάλυψε στο Open, ο ΕΟΔΥ «αρνείται να επισκεφτεί το σχολείο να πραγματοποιήσει ιχνηλάτηση» με το πρόσχημα ότι «πρόκειται για μικρή δομή».

Ο κ. Ζορμπάς είπε ότι η εκπαιδευτικός έκανε το τεστ πριν από δύο

ημέρες, όταν και βρέθηκε θετική σε κορονοϊό, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή στους συναδέλφους της να αποχωρήσουν από το σχολείο.

Όπως είπε έχει γίνει ήδη απολύμανση στο σχολείο, όπου τη Δευτέρα ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους μαθητές , όμως ο ΕΟΔΥ δεν έχει ξεκινήσει την ιχνηλάτηση, ούτε έχει κάνει τεστ στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.

«Καλώ τον ΕΟΔΥ να κάνει τα απαραίτητα» είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Ζορμπάς.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι τρεις μόλις ημέρες πριν από το άνοιγμα των σχολείων, δεν έχει παραλάβει ούτε μια από τις 19.000 μάσκες που αναμένει ο Δήμος του για τα σχολεία της περιοχής. Όπως είπε δεν έχουν ενημέρωση για παραλαβή μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV, από τα 5 εκατομμύρια μάσκες, που πρέπει να δοθούν στους μαθητές όλων των σχολείων, τα 2 εκατομμύρια θα είναι έτοιμα την επόμενη εβδομάδα και όχι ταυτόχρονα με το άνοιγμα των σχολείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα