Στη λίστα των πλέον καταζητούμενων της Ευρώπης ο Βασίλης Παλαικώστας (εικόνα)

Ξανά στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα, επισημαίνοντας πως έχουν καταχωρηθεί στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (www.eumostwanted.eu), η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΕUROPOL.

Συγκεκριμένα, η φωτογραφία με τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά ελήφθησαν στις 22 Αυγούστου του 2008, κατά την τελευταία εγκληματολογική του σήμανση από την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, αλλά και την

τελευταία δηλωθείσα διαμονή του στην Αγία Μονή Τρικάλων.

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ σημειώνει ότι σε βάρος του εκκρεμούν πέντε δικαστικές αποφάσεις και έχουν εκδοθεί ένταλμα προσωρινής κράτησης, εντάλματα σύλληψης για σωρεία εγκλημάτων, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, απαγωγή, εκβιασμό, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, σύσταση συμμορίας, οπλοφορίας κ.ά.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι την 12:00’ μ.μ. ώρα της 3ης Απριλίου 2020, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εξαιρετικά επικίνδυνη εγκληματική του δράση και την αξίωση της Πολιτείας για τον ποινικό κολασμό των προαναφερθέντων αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες που γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με το παραπάνω πρόσωπο, να επικοινωνούν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310 – 388451 και 388452 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και στον τηλεφωνικό αριθμό 210 – 6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα