Στη Λευκωσία εκτάκτως ο Μάικ Πομπέο – Ποιος ο στόχος του αμερικακού ΥΠΕΞ (video)

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και οι έκνομες ενέργειες των Τούρκων στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και η κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα.

Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο Μάικ Πομπέο, ο οποίος αναμένεται να φθάσει το Σάββατο (12/09) στη Λευκωσία. Είδηση που είναι πολύ σημαντική, με όσα συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειος και το ταξίδι κανονίστηκε μετά από επαφές των

δυο πλευρών το βράδυ της Πέμπτης (10/09).

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, καθώς και τον κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη.

Όπως ανακοινώθηκε, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα πάει στη Λευκωσία ταξίδι… αστραπή, μετά την επίσκεψη του στη Ντόχα του Κατάρ και στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και οι έκνομες ενέργειες των Τούρκων στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και η κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα.

Ο Μάικ Πομπέο τόνισε θέλει να συμβάλει στην επίλυση της κρίσης που έχεθι δημιουργηθεί στην ανατολική Μεσόγειο, «μια κρίση που πρέπει να λυθεί με διπλωματικό και ειρηνικό τρόπο», όπως τόνισε. «Ελπίζουμε τα πολεμικά πλοία που υπάρχουν στην περιοχή να αποσυρθούν ώστε οι συνολιμίες να μπορούν ναα πραγματοποιηθούν», υπογράμμισε ακόμα…

Έτσι, λοιπόν, μετά τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, που πραγματοποίησε επίσκεψη στη μεγαλόνησο τις προηγούμενες μέρες, ο κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης μεταβαίνει στην Κύπρο, η οποία δέχθηκε χθες την απόλυτη στήριξη της MED7 αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το ταξίδι του Μάικ Πομπέο στην Κύπρο γίνεται λίγες εβδομάδες μετά την άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, κάτι που εξόργισε την Τουρκία, και τις ΗΠΑ να απαντούν στην Άγκυρα με αυστηρό τόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα