Στη Φινλανδία για το νέο ξεκίνημα η εθνική ομάδα – Πού ποντάρει ο Τζον Φαν’τ Σιπ (video)

Στην τελική της ευθεία έχει μπει η προετοιμασία της Εθνικής ομάδα ποδοσφαίρου για την αναμέτρηση της Πέμπτης (05/09) κόντρα στη Φινλανδία στο «Ratinan Stadion» για τα προκριματικά του EURO 2020 – 5η αγωνιστική – . Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε στο Τάμπερε και οι διεθνείς είναι έτοιμοι για ένα νέο ξεκίνημα με τον Τζον Φαν’τ Σιπ στον πάγκο της εθνικής.

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ, ο οποίος όπως ανέφερε στην παρουσίασή του από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ευάγγελο Γραμμένο,

παρακολουθεί με τους συνεργάτες του εδώ και ένα μήνα ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στην Εθνική ομάδα και να προσφέρουν, προχώρησε σε μία αλλαγή και σε μία προσθήκη. Ο Δημήτρης Λημνιός αντικατέστησε τον τραυματία Πέτρο Μάνταλο, ενώ με την αποστολή ταξίδεψε και ο Δημήτρης Γιαννούλης.

Το κλίμα στην εθνική ομάδα είναι πολύ καλό, οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν την κρισιμότητα του αγώνα με τη Φινλανδία την Πέμπτη (5/9), προσπάθησαν στο μικρό διάστημα της προετοιμασίας να αφομοιώσουν τις συμβουλές του Φαν’τ Σιπ και δείχνουν έτοιμοι να δώσουν τη μάχη τους στο Τάμπερε, ώστε να πετύχουν ένα αποτέλεσμα που θα επιτρέψει στην Εθνική να παραμείνει στο κυνήγι της πρόκρισης. Με τους διεθνείς μας να κάνουν και βόλτα στην φινλανδική πόλη

Τετ – α – τετ με Μανωλά και Παπασταθόπουλο ο Φαν’τ Σιπ

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ τη Δευτέρα (03/09) μετά τη συνέντευξη Τύπου πραγματοποίησε την πρώτη του γαλανόλευκη προπόνηση στην νέα εποχή της Εθνικής Ελλάδος.

Πριν από την έναρξη του προγράμματος είχε, μάλιστα, σύντομα τετ – α – τετ με τους Παπασταθόπουλο και Μανωλά. Μιλάμε για δυο από τους κορυφαίους αμυντικούς στην Ευρώπη, που παίζουν σε Άρσεναλ και Νάπολι και αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Στην συνέχεια ο ολλανδός τεχνικός συγκέντρωσε όλους τους ποδοσφαιριστές στο κέντρο του γηπέδου και τους μίλησε για λίγη ώρα, αναλύοντας το πρόγραμμα της πρώτης προπόνησης ενόψει των αγώνων με Φινλανδία και Λιχτενστάιν.

Φαν’τ Σιπ: Τιμή μου να είμαι στην Εθνική Ελλάδος – Μπορούμε την πρόκριση

Την πίστη ότι η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου μπορεί να πάρει την πρόκριση στα τελικά του EURO 2020 εξέφρασε ο Τζον Φαν’τ Σιπ μιλώντας στην παρουσίασή του από την ΕΠΟ, που έγινε τη Δευτέρα (03/09).

«Είμαστε σε δύσκολη θέση, όμως δεν έχουμε αποκλειστεί. Το επόμενο παιχνίδι, κόντρα στη Φινλανδία, είναι το πιο σημαντικό», ανέφερε και συνέχισε παραδεχόμενος ότι η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου είναι μια μεγάλη πρόκληση για την προπονητική καριέρα του.  «Έχουμε συγκεκριμένες ιδέες, βασιζόμαστε στο 4-3-3 και θέλουμε ενέργεια στο παιχνίδι. Αυτό θα αλλάξει, χρειαζόμαστε περισσότερο πάθος και παίκτες που θα παλεύουν ο ένας για τον άλλον, καθώς και για τη νίκη», ανέφερε ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής που διαδέχθηκε τον Αγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ολλανδός προπονητής:

Για τη φιλοσοφία, τα πλάνα του: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και την ομοσπονδία. Είμαι ενθουσιασμένος που ξεκίνησα να δουλεύω με τους κ.κ Φύσσα και Κωνσταντινίδη, ώστε να κάνουμε αυτή τη νέα αρχή. Δεν έχουμε χρόνο και θέλουμε να φτιάξουμε μια πραγματική ομάδα. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο τακτικές, αλλά να αναλύσουμε τα τελευταία παιχνίδια, να βρούμε τα καλά και τα κακά και να κάνουμε την ομάδα να παίζει ως τέτοια. Φυσικά έχουμε συγκεκριμένες ιδέες, βασιζόμαστε στο 4-3-3 και θέλουμε ενέργεια στο παιχνίδι. Αυτό θα αλλάξει, χρειαζόμαστε περισσότερο πάθος και παίκτες που θα παλεύουν ο ένας για τον άλλον, καθώς και για τη νίκη. Αυτό είναι το πιο βασικό αυτή τη στιγμή». 

Για το αν αποτελεί η Εθνική τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του: «Φυσικά, είναι μεγάλη τιμή κι ευκαιρία να συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια. Είδαμε τι έγινε το 2004, δεν έχουμε αντίστοιχες βλέψεις τώρα, όμως έχουμε δει τι μπορεί να κάνει μια ομάδα με καλά χαρακτηριστικά. Έχετε το DNA της μαχητικότητας και της πίστης και η Ελλάδα μπορεί να δυσκολέψει κάθε αντίπαλο, παίζοντας ένα συγκεκριμένο ποδόσφαιρο, όχι γερμανικό ή ολλανδικό, αλλά ελληνικό. Η τεχνική κατάρτιση και η μαχητικότητα των Ελλήνων μπορούν να διαμορφώσουν έναν σωστό και όμορφο τρόπο παιχνιδιού, που θα φέρει θετικά αποτελέσματα». 

Για το αν υπάρχουν περιθώρια πρόκρισης: «Αν δεν το πίστευα δεν θα ήμουν εδώ. Είμαστε σε δύσκολη θέση, όμως δεν έχουμε αποκλειστεί. Το επόμενο παιχνίδι, κόντρα στη Φινλανδία, είναι το πιο σημαντικό. Πιστεύουμε ακόμα πως μπορούμε να προκριθούμε και στο τέλος θα δούμε. Αυτή τη στιγμή πάντως είμαστε στην αρχή της προσπάθειας επομένως θα δούμε πως αυτή θα εξελιχθεί». 

Για τα συμπεράσματά του ως τώρα για τους παίκτες: «Η πρώτη μου εμπειρία ως νεαρός ήταν να δω τον Άγιαξ κόντρα στον Παναθηναϊκό στον τελικό του Γουέμπλεϊ. Τώρα βλέπουμε τον Ολυμπιακό να διακρίνεται στην Ευρώπη. Μια ομάδα που κατακτά το EURO 2004 έχει ταλέντο. Μπορούμε να έχουμε επιτυχίες, κάθε φορά σε άλλο επίπεδο. Οι παίκτες πάντως είναι περήφανοι που παίζουν στην Εθνική ομάδα κι αυτό πρέπει να είναι ο στόχος μας. Τα αποτελέσματα θα ακολουθήσουν αυτή τη νοοτροπία». 

Για το που θα επικεντρωθεί η δουλειά του στην αρχή: «Ξεκάθαρα επικεντρωνόμαστε στη Φινλανδία. Δουλεύουμε όμως και θέλουμε παράλληλα να βλέπουμε τι κάνει η U15, η U17. Πρώτα όμως έρχονται τα προκριματικά και στη συνέχεια θα δούμε το πρότζεκτ. Η ιδέα είναι αυτή της ανάπτυξης των μικρότερων ομάδων, εκεί κοιτάζουμε μακροπρόθεσμα». 

Για τις κλήσεις Βρουσάι και Παυλίδη και τις επαφές του Σκίμπε με Έλληνες δεύτερης γενιάς που θα μπορούσαν να παίξουν στην Εθνική: «Ξέρουμε τους παίκτες που τα πάνε καλά και θα μπορούσαν να μας ενισχύσουν. Τώρα όμως επικεντρωνόμαστε σε όσους είναι διαθέσιμοι. Οι δυο που αναφέρατε τα πηγαίνουν εξαιρετικά εδώ και έναν χρόνο με τις ομάδες τους, μας δίνουν ενέργεια και θέλουμε να κοιτάζουμε σε τέτοιους παίκτες, που θέλουν να εξελιχθούν, όπως ο Λημνιός». 

Για το που αποδίδει την ως τώρα εικόνα και όσα πρέπει να αλλάξουν: «Δεν μπορώ να κρίνω όσα έγιναν στην ομάδα ως τώρα, μπορώ να κρίνω όσα βλέπω τώρα. Καταλαβαίνω ότι πρέπει και μπορούμε να βελτιωθούμε, έχουμε μόλις τρεις μέρες, όμως ξέρουμε τι ζητάμε και θα βοηθήσουμε την ομάδα να καταλάβει ακριβώς όσα θέλουμε να κάνει. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε χίλια πράγματα, γιατί δεν έχουμε χρόνο. Έχουμε δει όμως αρκετά ώστε να καθοδηγήσουμε την ομάδα στα επόμενα παιχνίδια». 

Για όσα θα προσπαθήσει να μεταδώσει στους παίκτες του: «Θα δώσουμε οδηγίες με βάση τα συμπεράσματά μας και δεν είναι δύσκολο να οργανώσουμε έτσι τη δομή της ομάδας. Για να πετύχουμε ένα θαύμα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ, πρέπει να παλέψουμε, να αναλύσουμε όσα κάνουμε, να επικοινωνούμε κι εκτός γηπέδου και να χτίζουμε πάνω σε όσα κάνουμε». 

Για το αν υπολογίζει τον Μήτρογλου που δεν κάλεσε: «Κάθε παίκτης που έχει χρόνο συμμετοχής, θα βρίσκεται στα υπόψιν μας. Ο Μήτρογλου πέτυχε πράγματι γκολ, ωστόσο χρειάζεται χρόνο. Ξέρουμε την ποιότητά του, μιλήσαμε μαζί του κι εφόσον συνεχίσει έτσι, θα μπορέσει να επανέλθει. Από κει κι έπειτα, οι παίκτες χρειάζονται πειθαρχία, ώστε να αμύνονται και να επιτίθενται μαζί. Μιλάμε με τους παίκτες και θα τους το ζητήσουμε συγκεκριμένα».

Η αποστολή για τα ματς με Φινλανδία και Λιχτενστάιν

Οι ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός για τα δύο προσεχή παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος κόντρα στη Φινλανδία (5/9 Τάμπερε) και Λιχτενστάιν (8/9 ΟΑΚΑ) είναι οι εξής:

Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Βασίλης Μπάρκας, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Βασίλης Τοροσίδης, Μιχάλης Μπακάκης, Κώστας Τσιμίκας, Κώστας Σταφυλίδης, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Δημήτρης Σιόβας, Κώστας Μανωλάς, Μανώλης Σιώπης, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Δημήτρης Κουρμπέλης, Κάρλος Ζέκα, Ανδρέας Σάμαρης, Γιώργος Μασούρας, Δημήτρης Πέλκας, Πέτρος Μάνταλος, Μάριος Βρουσάι, Δημήτρης Κολοβός, Γιάννης Φετφατζίδης, Ευθύμης Κουλούρης, Βαγγέλης Παυλίδης.

Όπως αναφέραμε, ο Δημήτρης Λημνιός αντικατέστησε τον τραυματία Πέτρο Μάνταλο, ενώ με την αποστολή ταξίδεψε και ο Δημήτρης Γιαννούλης.

Βρουσάι και Παυλίδης που έχουν αρχίσει εκπληκτικά με τη Βίλεμ, έλαβαν την πρώτη τους πρόσκληση ενώ στη «γαλανόλευκη» επιστρέφει ο αρχηγός, Βασίλης Τοροσίδης, που δεν είχε κληθεί στα τελευταία ματς του Άγγελου Αναστασιάδη, επιλογή για την οποία είχε κατακριθεί και ο Γιάννης Φετφατζίδης, μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις του με τον Άρη.

Κανονικά στην αποστολή είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, για τον οποίο είχε γίνει μεγάλη κουβέντα έπειτα από τις δηλώσεις που είχε πραγματοποιήσει μετά το ματς με την Αρμενία στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Από την άλλη μεριά, η μεγάλη έκπληξη έγινε με τον Τάσο Μπακασέτας που ως παίκτης της Αλάνιασπορ σκόραρε την προηγούμενη αγωνιστική και ήταν και στην καλύτερη ενδεκάδα του τουρκικού πρωταθλήματος, αλλά δεν επιλέχθηκε από τον ολλανδό προπονητή.

Επιπλέον, εκτός έμεινε ο Δημήτρης Γιαννούλης του ΠΑΟΚ που έχει αρχίσει ως βασικός τη σεζόν στον δικέφαλο του Βορρά, ο Κώστας Μήτρογλου που έχει ήδη αγωνιστεί στην Αϊντχόφεν, ο Τάσος Δώνης που είναι υπό παραχώρηση από τη Στουτγκάρδη και ο Σπύρος Ρισβάνης, που ήταν από τους διακριθέντες στον Ατρόμητο στα προκριματικά του Europa League.

(πληροφορίες από sport-fm.gr, galanolefko.gr)

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
video, εθνικη, ξεκινημα, ομαδα, φινλανδια, europa league, euro, νέα, λιχτενστάιν, επο, dna, ελλαδα, συγκεκριμένο, ολυμπιακος, γκολ, οακα, φετφατζίδης, κουλουρης, ΠΑΟΚ, europa, league, παναθηναικος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ομαδα διας, καθαρα δευτερα, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, ολυμπιακοί αγώνες, αλλαγη ωρας 2012, νίκος αναστασιάδης, νεος παπας, εθνικη ελλαδος, αποτελεσματα, βλαχοδημος, ζεκα, δουλεια, επο, καριερα, κοντρα, παιχνιδια, προγραμμα, σωκρατης, ωρα, dna, sport, αρμενια, αρσεναλ, βρισκεται, γκολ, γινει, δευτερα, διαστημα, δηλωσεις, δομη, δωνης, εγινε, ευκαιρια, ενεργεια, εποχη, ερχονται, ευρωπη, ιδεα, ιδεες, θαυμα, εικονα, κυνηγι, κλιμα, λιχτενστάιν, μικρο, νικη, ολλανδος, παθος, παρουσιαση, παυλιδης, ποδοσφαιρο, πεμπτη, πειθαρχια, πιστη, ποιοτητα, σεζον, συγκεκριμένο, συνεχεια, συντομα, τασος, τιμη, φετφατζίδης, φυσικα, φορα, δημητρης, ευθεια, εμφανισεις, euro, europa, κωστας, κωστας μανωλας, league, ομαδες, παιχνιδι, σπυρος, σωκρατης παπασταθοπουλος, σωστο, θελω να, θετικα
Τυχαία Θέματα