Στεφανής: Για κάθε δράση, υπάρχει αντίδραση – Δεν μπήκε τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος

Για τον Έβρο, την φύλαξή του, για τα περί συγκέντρωσης μεταναστών στα σύνορα, κάνοντας λόγο για fake news, αλλά και για τις κινήσεις της τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο μίλησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο κ. Στεφανής, έχοντας βρεθεί και ο ίδιος στον Έβρο, μίλησε στον ΣΚΑΙ, έκανε λόγο για νίκη που πετύχαμε τον Μάρτιο στα ελληνοτουρκικά σύνορα, η οποία ανέδειξε – μετά

από ανάλυση – και τομείς που θέλουν βελτίωση. Γι αυτό το λόγο προσλαμβάνεται επιπλέον προσωπικό σε ένοπλες δυνάμεις (2000), αστυνομία (400 για Έβρο και 800 για νησιά) και λιμενικό (πάνω από 200).

Σχετικά με την είδηση ότι χιλιάδες μετανάστες συγκεντρώθηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τόνισε ότι δεν είχαμε τίποτα από την άλλη πλευρά των συνόρων και πως πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις που προέκυψαν από την Αδριανούπολη.

Όσον αφορά στον φράχτη, ο κ. Στεφανής διευκρίνισε ότι έχει σχεδιαστεί η επέκτασή του, αλλά σε σημεία που δεν μπορεί να γίνει αυτό, υπάρχουν και τα εμπόδια – είτε φυσικά ύψους άνω των 3,5 μέτρων, είτε στρατιωτικής φύλαξης – που τοποθετεί ο ελληνικό στρατός.

«Δεν υπάρχει σημείο που να μην υπάρχει η ματιά μας». Στα κρίσιμα σημεία υπάρχει και προσωπικό που κάνει περιπολίες, διαβεβαίωσε ο κ. Στεφανής.

Επίσης, επεσήμανε για μια ακόμη φορά πως σε καμία περίπτωση, ποτέ δεν πάτησε κανένας τούρκος στρατιώτης ή αστυνομικός σε ελληνικό έδαφος, αν και για το συγκεκριμένο θέμα, τότε υπήρξε διάβημα του ΥΠΕΞ στην Άγκυρα, ενώ ακολούθησε συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο τουρκικών γεωτρήσεων εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας ο κ. Στεφανής είπε ότι γίνονται ενέργειες καθημερινά για τη φύλαξη των συνόρων. «Οι ένοπλες δυνάμεις παρέχουν το ασφαλές πλαίσιο για να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Για κάθε δράση υπάρχει αντίδραση», τόνισε με νόημα ο κ. Στεφανής.

Διαβεβαίωσε, δε, ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την κάθε απειλή: «Το μήνυμα είναι σαφές προς όλους. Καθημερινά εξετάζουμε σενάρια για κάθε ενδεχόμενο».

Η Ελλάδα είναι έτοιμη ακόμη και για το έσχατο σενάριο μιας στρατιωτικής λύσης, όπως είπε χαρακτηριστικά και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, κ. Διακόπουλος,

«Ετοιμαζόμαστε ακόμη και για στρατιωτική εμπλοκή, ο νοών νοείτω», ήταν το μήνυμα του έλληνα Υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου πριν από μερικές ημέρες.

«Θα αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις» τόνισαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου την Τετάρτη (03/06). Ο Πρωθυπουργός απέστειλε επιστολές προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν για την τουρκική προκλητικότητα.

Θυμηθείτε όλα τα τελευταία «επεισόδια» της προκλητικότητας της Τουρκίας, με την Ελλάδα να έχει στο πλευρό της και την ΕΕ.

(πληροφορίες από skai.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα