Σταματά την απεργία πείνας και δίψας ο Βασίλης Δημάκης – Επέστρεψε στο κελί του

Ο κρατούμενος φοιτητής Βασίλης Δημάκης σταματά την τρίτη απεργία πείνας και δίψας που είχε ξεκινήσει στις 24 Μαΐου, διεκδικώντας το δικαίωμα στην εκπαίδευση, καθώς το αίτημά του έγινε δεκτό και μεταφέρθηκε στο κελί του από το υπόγειο των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού στις ανδρικές φυλακές.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Θανάση Καμπαγιάννη, ο Δημάκης έχει πιει νερό και σταδιακά θα φάει.

Την επιστροφή του Δημάκη στο κελί του και

της λήξης της απεργίας ανακοίνωσε μέσω Facebook, ο δάσκαλός του, Πέτρος Δαμιανός.

Ο Βασίλης Δημάκης μεταφέρθηκε από τις φυλακές Γρεβενών (όπου αιφνιδιαστικά είχε μεταφερθεί τον Απρίλιο) στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού, όπου θα έπρεπε να παραμείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες λόγω κορονοϊού.

Ωστόσο το 14ημερο έληξε την Παρασκευή (22/03). Έτσι ο 40χρονος κρατούμενος ξεκίνησε νέα απεργία πείνας και δίψας, καθώς συμπληρώθηκαν οι 14 μέρες καραντίνας του και δεν επέστρεψε στο κελί του. Κάνοντας λόγο για εκδικητικό βασανισμό, εμπαιγμό και κοροϊδία, σχετικά με το αίτημά του για μεταφορά στο κελί του, ώστε να συνεχίζει και τις σπουδές του. Αυτό το γεγονός επέφερε νέες αντιδράσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη έγινε τη Δευτέρα (25/05). Πρόκειται για θέμα που έχε πάρει και πολιτικές προεκτάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα