Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο Novartis – Τι αποκαλύπτουν οι μάρτυρες

Για εκφοβισμό μαρτύρων κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου, τον Κωνσταντίνο ΜητσοτάκηΤις διαδρομές της μίζας περιγράφει στην κατάθεσή της, η μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση»Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τη δικογραφία

Στα ύψη παραμένει η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης γύρω από το σκάνδαλο Novartis, μετά τις αποκαλύψεις που έρχονται ολοένα στο φως της δημοσιότητας.

Το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «επιχειρεί να εκφοβίσει τους μάρτυρες, τους εισαγγελείς,

τους δικαστικούς και εν τέλει τη Δικαιοσύνη». «H Δικαιοσύνη, όπως και η Δημοκρατία, ούτε εκβιάζεται, ούτε χειραγωγείται, ούτε πρόκειται να εγκαταλείψει την αναζήτηση της αλήθειας, από τον φόβο των αντιποίνων που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προαναγγέλλει» υπογραμμίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο Novartis: Η κατάθεση – «φωτιά» για Γεωργιάδη, Αβραμόπουλο, Λοβέρδο (εικόνες)

Δείτε επίσης: Τι αναφέρουν τα έγγραφα του FBI για το ζεύγος Στουρνάρα σχετικά με τη Novartis (εικόνες)

«Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργοί του οδηγούν τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια», δηλώνει ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Δείτε επίσης: Τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της Novartis – Η απόπειρα αυτοκτονίας στο Hilton

Για στελέχη της Novartis που συνελήφθησαν για παράνομο πλουτισμό και αναγκάστηκαν να κελαηδήσουν, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. «Η δημόσια παραδοχή του κ.Πολάκη ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες είναι θεσμικά αδιανόητη», ανέφερε η ΝΔ.

Τι αποκαλύπτει η μάρτυρας

Η μάρτυρας με το όνομα «Αικατερίνη Κελέση» φαίνεται να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για την υπόθεση. Ωστόσο, προς ώρας δεν μπορεί αν τα «δέσει».

Δείτε επίσης: Αντίγραφα της δικογραφίας για τη Novartis αναμένεται να λάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι

«Η Novartis διατηρούσε τουλάχιστον από το 2007 λογαριασμό επ’ ονόματι PHARMA AG σε ελβετική τράπεζα πιθανώς τη UBS. Από τον λογαριασμό αυτόν γίνονταν πληρωμές με την κωδική ονομασία τύπου Β, ήτοι πληρωμές προς έλληνες γιατρούς για εν μέρει ή συνολικά εικονικά συμβόλαια, που αφορούσαν τυπικά ομιλίες σε συνέδρια κλπ, τα οποία κάλυπταν στην πραγματικότητα αμοιβές γιατρών για την προώθηση των φαρμάκων της εταιρείας… Ο λογαριασμός αυτός κινείτο με εντολές της GRUBER SUSANNE, η οποία ήταν διευθύντρια στο τμήμα Mso της Novartis Ελλάς από το 2007 έως το 2011 αν θυμάμαι καλά. Σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας έπρεπε να συνυπογράφει και ο εκάστοτε brand μάνατζερ της εταιρείας. Ενδεικτικά για το φάρμακο GALVUS, μπραντ μάνατζερ ήταν ο κ. Τενεκίδης. Αναφέρω αυτό το όνομα επειδή το 2016 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στο ξενοδοχείο Χίλτον Αθηνών, θεωρώντας ότι ο ίδιος θα αποτελούσε το εξιλαστήριο θύμα. Παράλληλα, η Novartis διατηρούσε ένα δεύτερο λογαριασμό, στον οποίο είχε το δικαίωμα υπογραφής και διαχείρισης των χρημάτων μέχρι του ποσού του 1.000.000, ανά περίπτωση ο Φρουζής, ως αντιπρόεδρος αυτής. Από το λογαριασμό αυτό γινόταν ο χρηματισμός των πολιτικών προσώπων και των λοιπών αξιωματούχων στην Ελλάδα».

Πώς έφτασε στο Μαξίμου η βαλίτσα

Όπως περιγράφει η μάρτυρας, η βαλίτσα, τύπου τρόλεϊ, γεμάτες μωβ, κίτρινα και πράσινα χαρτονομίσματα, έφτασε στο Μαξίμου «περί τα μέσα του έτους 2013» και δόθηκε στον τότε πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο Novartis: Πώς έφταναν στο Μαξίμου οι βαλίτσες με τα χρήματα επί ημερών Σαμαρά

Χαρακτηριστικά, τονίζει: «Ο Φρουζής (σ.σ. η πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Ελλάς) συναντήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, με τον τότε Πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου. Είχε μαζί του μια μαύρη βαλίτσα Samsonite, τύπου τρόλεϊ, την οποία είχε γεμίσει με δεσμίδες χαρτονομισμάτων, χρώματος μώβ, κίτρινο και πράσινο, τα οποία παρέδωσε στον Αντώνη Σαμαρά».



Keywords
Τυχαία Θέματα