Στα δύο το επικοινωνιακό τιμ της ΝΔ – Δρόμος με αγκάθια για τη Σπυράκη

Ρεπορτάζ: Αποστόλης Κρέτσης

Με την αλλαγή σκυτάλης από τον Βασίλη Κικίλια στη Μαρία Σπυράκη, σε βιβλιοπωλείο – καφέ στο Κολωνάκι, ολοκληρώνεται κι επίσημα το επικοινωνιακό «λίφτινγκ» το οποίο αποφάσισε προ ολίγων ημερών ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ωστόσο, ο δρόμος της κ. Σπυράκη φαίνεται να είναι στρωμένος με… αγκάθια, καθώς το επικοινωνιακό «τιμ» του προέδρου της ΝΔ φέρεται να έχει χωριστεί σε δύο υποομάδες, τους «παλιούς» και τους

«νέους».

Αναλυτικότερα, εδώ και αρκετό καιρό «γαλάζια» στελέχη αναγνώριζαν το έλλειμμα στην πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση του κόμματος, η οποία δεν επέτρεπε στην Πειραιώς χαμόγελα, καθώς η ΝΔ δεν κέρδιζε –τουλάχιστον αυτά που προσδοκούσε- από την κυβερνητική φθορά. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, φάνηκε πως στο «παιχνίδι» επιβολής της επικοινωνιακής ατζέντας το κυβερνητικό στρατόπεδο ήταν αρκετά πιο προετοιμασμένο.

Ακόμα κι αν η Πειραιώς επισήμως δεν έκανε λόγο για πλημμελή επικοινωνιακή διαχείριση, τα όποια λάθη «φορτώθηκαν» εμμέσως πλην σαφώς στον Βασίλη Κικίλια, κάτι που φανερώνεται από το γεγονός ότι η αντικατάσταση ανακοινώθηκε αρκετό καιρό πριν από το προγραμματισμένο Συνέδριο του κόμματος, όπου και είθισται να λαμβάνουν χώρα τέτοιου είδους αλλαγές.

Πάντως, η κ. Σπυράκη θα χρειαστεί να ισορροπήσει επιτυχώς ανάμεσα στις δύο υποομάδες που έχει «σπάσει» το επικοινωνιακό επιτελείο της Πειραιώς. Από τη μία οι λεγόμενοι «παλιοί», Θανάσης Νέζης, Μιχάλης Μπεκίρης και Μακάριος Λαζαρίδης κι από την άλλη οι «νέοι», Τάκης Θεοδωρικάκος, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Σοφία Ζαχαράκη. Οι υποομάδες αυτές, αν και καθαρά «μητσοτακικών» περγαμηνών και οι δύο, διαγκωνίζονται μεταξύ τους αναφορικά με τη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με την εικόνα του κόμματος.

Στο δύσκολο παιχνίδι των ισορροπιών θα κληθεί να «παίξει» από αύριο, Παρασκευή η κ. Σπυράκη, η οποία ξεκινά με αρνητικό πρόσημο τη «δουλειά», καθώς στο παιχνίδι αυτό η ίδια θα έχει έναν ακόμη παράγοντα να αντιμετωπίσει και ίσως πιο σημαντικό από τον προαναφερθέντα. Ο λόγος για στελέχη της καραμανλικής πτέρυγας, τα οποία φυσικά δεν έχουν διαγράψει από τη μνήμη τους παλαιά «βέλη» της προς τον Κώστα Καραμανλή. Για την ώρα πάντως, τα στελέχη αυτά βρίσκονται σε στάση αναμονής για τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα