Στα δικαστήρια οι συλληφθέντες για την επίθεση στη Σπόρτινγκ (εικόνες – video)

Πριν από περίπου ένα μήνα προκλήθηκε σάλος στην Πορτογαλία και όχι μόνο, όταν περίπου 50 κουκουλοφόροι χούλιγκαν, κρατώντας ρόπαλα και άλλα αντικείμενα, εισέβαλλαν στο προπονητικό κέντρο της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και έδειραν τους παίκτες και το τεχνικό τιμ. Τις μέρες που μεσολάβησαν η αστυνομία έκανε πολύ καλή δουλειά και έκανε συλλήψεις, με τους κατηγορούμενους να οδηγούνται σε δίκη την Πέμπτη (6/7).

Ανάμεσα στους 23 συλληφθέντες

είναι ένας πολύ γνωστός οπαδός των «λιονταριών», που ήταν «αρχηγός» σε γνωστό σύνδεσμο της Σπόρτινγκ. Μαζί του με χειροπέδες στο δικαστήριο οδηγήθηκε και ο οδηγός του αυτοκινήτου που φέρεται να πήρε οπαδούς που έκαναν την επίθεση στο αθλητικό κέντρο της των «λιονταριών».

Τα επεισόδια έγιναν, μετά την αποτυχία εξόδου της Σπόρτινγκ στο Τσάμπιονς Λιγκ, λόγω της ήττα από την αδιάφορη Μαρίτιμο. Με τον συγκεκριμένο-γνωστό-οπαδό είχε δημιουργηθεί επεισόδια και στο αεροδρόμιο. Από την οργή των αγανακτισμένων οπαδών των πρωτευουσιάνων τραυματίστηκαν ο τεχνικός Ζόρζε Ζεσούς και οι παίκτες Μπας Ντοστ, Ακούνια, Ρούι Πατρίσιο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Μπατάλια και Ρούι Ζοσέ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τραυματίστηκε από μαχαίρι ένας φυσιοθεραπευτής, ενώ οι οπαδοί που έκαναν το «ντου» ήταν οπλισμένοι με διάφορα… αντικείμενα. Ο Μπας Ντοστ χρειάστηκε ράμματα στο κεφάλι, ενώ ήδη πολλοί είναι αυτοί που έχουν εκφράσει την επιθυμία να λύσουν το συμβόλαιό τους με την ομάδα.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος, Μπρούνο ντε Καρβάλιο, απέλυσε τον προπονητή Ζόρζε Ζεζούς, οι παίκτες αντέδρασαν και απείλησαν να μην κατέβουν στον τελικό του κυπέλλου. Ο πρόεδρος πήρε πίσω την απόφασή του, αλλά τα «λιοντάρια» έχασαν και το Κύπελλο με 2-1 από την Άβες.

Φωτογραφίες: Record.pt

Να θυμίσουμε ότι ο Ζόρζε Ζεσούς άφησε, τελικά, την ομάδα της Λισσαβώνας και παρουσιάστηκε από την Αλ Χιλάλ (το 2015-16 είχε τεχνικό τον Γιώργο Δώνη) της Σαουδικής Αραβίας. Το συμβόλαιο ισχύει για μια σεζόν, με οψιόν ένα ακόμα χρόνο, και ο Ζέσους θα λάβει ένα μισθό αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Thanks @Turki_alalshikh

Keywords
Τυχαία Θέματα