Σπίρτζης: Μέχρι και 14η σύνταξη εάν πετύχουμε τους στόχους

Μέχρι και 14η σύνταξη είναι διατεθειμένη να προσφέρει η κυβέρνηση σε όσους πληγούν από τα δημοσιονομικά μέτρα που θα φέρει η συμφωνία με τους δανειστές, εφόσον επιτευχθούν τα απαιτούμενα πλεονάσματα.

Τάδε έφη ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, επαναλαμβάνοντας τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης πως για κάθε ένα ευρώ επιβαρύνσεων θα υπάρξει ένα ευρώ σε αντισταθμιστικά μέτρα και δήλωσε βέβαιος πως θα επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις.

«Για κάθε ευρώ που είναι δημοσιονομική επιβάρυνση θα δίνεται ένα αντίστοιχο ελαφρυντικό μέτρο» σημείωσε ο υπουργός.

«Κάναμε μια σκληρή διαπραγμάτευση όταν όλοι- τουλάχιστον οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης- έλεγαν ότι πρέπει να τελειώσουμε με τη διαπραγμάτευση χωρίς όρους. Ό,τι δηλαδή γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς δεν κάναμε αυτό», υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης, επαναλαμβάνοντας ότι τα μέτρα θα έρθουν ταυτόχρονα με ελαφρύνσεις.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωσή που έκανε μετά το πρόσφατο Eurogroup ότι «γιορτάζουμε την έξοδο από την κρίση» ανέφερε: «Είπα ότι όπως τότε είχαμε ανάταξη στο ηθικό φρόνημα Ελλήνων λόγω της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, έτσι και με τη συγκεκριμένη απόφαση του Eurogroup έχουμε ηθική,και όχι μόνο, ανάταξη για να φύγουμε από τη κρίση».

Όσον αφορά την Τράπεζα Αττικής και τον χορό χαριστικών δανείων που φαίνεται να προσέφερε σε «ημέτερες» εταιρείες, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως δεν έχει πρόβλημα να γίνει έλεγχο από «70 εισαγγελείς», ισχυριζόμενος μάλιστα πως παλαιότερα – ως πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – είχε επισημάνει προσωπικά τα προβλήματα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Το ασφαλιστικό Ταμείο των μηχανικών και εργοληπτών δημοσίων έργων (ΤΣΜΕΔΕ) είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στην Τράπεζα Αττικής. Το ΤΕΕ έχει στενή σχέση με το ΤΣΜΕΔΕ.

Ο κ. Σπίρτζης πέρασε μάλιστα και ελαφρώς στην αντεπίθεση, λέγοντας πως η ΤτΕ θα έπρεπε προ πολλού να έχει εφαρμόσει «πιο σφιχτό» σύστημα ελέγχων στην Τράπεζας Αττικής και άλλα ιδρύματα.

Ερωτηθείς τέλος για τις σχέσεις ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, μετά την κριτική που άσκησε ο Νίκος Φίλης στον Πάνο Καμμένο, ο υπουργός Υποδομών τόνισε πως η συνεργασία ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους είναι «πολύ καλή» και «θαυμαστή».

Σημείωσε πως εκτιμά «βαθύτατα» τον κ. Καμμένο κι ότι συνεργασία με την Φώφη Γεννηματά θα ήταν δυνατή εάν αυτή αποκοπεί από τα «βάρη» που τη συνοδεύουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα