«Σπάει» όλα τα ρεκόρ στις ΗΠΑ η ταινία «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου

Όλα τα κοντέρ έχει βαλθεί να «τρελάνει» η ταινία «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου με τις: Ολίβια Κόλμαν, Έμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις.

Η προβολή του ξεκίνησε την Παρασκευή, σε ένα από τα πλέον ευνοϊκά τριήμερα στις ΗΠΑ, μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, σε τέσσερις αίθουσες σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες.

Ωστόσο, η δυναμική του φάνηκε από την πρώτη στιγμή καθώς δεν υπάρχει κριτικός κινηματογράφου που να μην το έχει κατατάξει

ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Μάλιστα, πραγματοποίησε εντυπωσιακό “άνοιγμα” από το πρώτο Σαββατοκύριακο. Στις περιορισμένες αίθουσες επικράτησε το αδιαχώρητο εξαιτίας των καλών κριτικών σε συνδυασμό με τη δυναμική που προκάλεσε η φήμη της ταινίας.

Στο μεταξύ, σε τρεις ημέρες κατέγραψε εισπράξεις 420.000 δολαρίων, που μεταφράζεται σε 105.000 δολάρια ανά αίθουσα, ήτοι η μεγαλύτερη είσπραξη που κατέγραψε ταινία στις ΗΠΑ το 2018.

Παράλληλα, κατέκτησε την 24η θέση στη λίστα με τις μέσες ανά αίθουσα εισπράξεις ενός Σαββατοκύριακου, όλων των εποχών.

Πάντως, το ερχόμενο σαββατοκύριακο η ταινία της Fox Searchlight θα προβληθεί σε 25-30 αίθουσες και σε περισσότερες μεγαλουπόλεις, όπως η Ουάσινγκτον, το Σαν Φρανσίσκο, το Σικάγο, η Βοστόνη, το Ντάλας, κ.α.

Έως τα μέσα Δεκεμβρίου θα προβάλλεται συνολικά σε περισσότερες από 600 αίθουσες. Ωστόσο, στην Ελλάδα δε θα έρθει πριν τις αρχές του Ιανουαρίου 2019.



Φωτογραφία: Imdb.com

Keywords
Τυχαία Θέματα