Σουλτς: Καλοδεχούμενη η Μέρκελ σε κυβέρνησή μου

Κορυφώνεται ο προεκλογικός “πυρετός” στη Γερμανία με τους δύο «μονομάχους», Άνγκελα Μέρκελ και Μάρτιν Σουλτς, να μπαίνουν στην τελική ευθεία για την «μάχη» της 24ης Σεπτεμβρίου.

Τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι Χριστιανοδημοκράτες έχουν σαφές προβάδισμα έναντι των Σοσιαλδημοκρατών, ο Σουλτς εμφανίζεται… γενναιόδωρος.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε

τη Δευτέρα, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών υποστήριξε πως δεν θα έλεγε όχι σε προσχώρηση της Μέρκελ στην κυβέρνησή του.

«Αγωνίζομαι να γίνω καγκελάριος. Κι αν η κ. Μέρκελ θέλει να μετάσχει στην κυβέρνησή μου, είναι καλοδεχούμενη ως αντικαγκελάριος», απάντησε, ερωτηθείς εάν θα συμμετείχε σε έναν ευρύτερο μετεκλογικό σχηματισμό.

Ωστόσο, επισήμανε πως δεν επιζητά συγκυβέρνηση με τους Χριστιανοδημοκράτες: «Όποιος θέλει να ξεφορτωθεί την Μέρκελ πρέπει να ψηφίσει Σουλτς, να ψηφίσει SPD. Αυτό είναι εντελώς ξεκάθαρο», προσθεσε.

Όσον αφορά το πεδίο των δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν ως αδιαφιλονίκητο φαβορί την Άνγκελα Μέρκελ, σημείωσε: «Σε ό,τι με αφορά μπορείτε να δημοσιεύετε όσες δημοσκοπήσεις θέλετε, να βάζετε συνταγές για μπισκότα της μανούλας στην πρώτη σελίδα. Μου είναι παντελώς αδιάφορο. Εγώ μάχομαι για τις πεποιθήσεις μου».

Τέλος, πρόσθεσε με νόημα: «Περιμένετε τη βραδιά των εκλογών και θα δείτε την πομπή προς το αρχηγείο των Σοσιαλδημοκρατών (Willy Brandt Haus)».

Keywords
Τυχαία Θέματα