«Σώσαμε τη ζωή του Ναβάλνι», λένε οι γιατροί του ρωσικού νοσοκομείου

Οι γιατροί στο νοσοκομείο στο Ομσκ της Σιβηρίας στο οποίο νοσηλεύτηκε αρχικά ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι δήλωσαν τη Δευτέρα (24/08) ότι του έσωσαν τη ζωή.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος διεξάγει εδώ και καιρό εκστρατεία κατά της διαφθοράς στη Ρωσία, αρρώστησε σοβαρά την Πέμπτη (20/08) αφού, σύμφωνα με τους συμμάχους του, έπεσε θύμα δηλητηρίασης και έπειτα από νοσηλεία του για δυο ημέρες στο νοσοκομείο του Ομσκ στη Σιβηρία διακομίσθηκε με αεροπλάνο – ασθενοφόρο για νοσηλεία στη Γερμανία.

Ερωτηθείς

αν ο Ναβάλνι θα επιζήσει, ο επικεφαλής ιατρός του νοσοκομείου στη Σιβηρία που τον περιέθαλψε αρχικά απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις.

Ο Ναβάλνι θα επιζήσει από τη δηλητηρίαση δηλώνει επικεφαλής MKO

Την ίδια ώρα, ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος νοσηλεύεται σε γερμανικό νοσοκομείο αφού, όπως λένε οι συνεργάτες του, δηλητηριάστηκε στη Ρωσία, θα επιζήσει, δήλωσε στην εφημερίδα «Bild» ο Γιάκα Μπιζίλι, ο ιδρυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Cinema for Peace», η οποία φέρεται να έκανε τις ενέργειες για να μεταφερθεί στο Βερολίνο.

«Ο Ναβάλνι θα επιβιώσει από την επίθεση με δηλητήριο αλλά θα αχρηστευτεί για μήνες ως πολιτικός», είπε ο Μπιζίλι, η οργάνωση του οποίου έστειλε ένα ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος-ασθενοφόρο στη ρωσική Άπω Ανατολή για να τον μεταφέρει στη Γερμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα