Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για την υπόθεση Δουρουντάκη: Τον έθαψαν σε βάθος έξι μέτρων (εικόνες – video)

Προφυλακιστέος o 44χρόνος που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της περιύβρισης νεκρούΤο αυτοκίνητό του βρέθηκε σε βάθος πέντε μέτρωνΤρεις ώρες διήρκεσαν οι απολογίες των δύο αδελφών στον ανακριτή Χανίων

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον των δικαστικών αρχών των Χανίων ο μεγαλύτερος από τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 70χρονου κτηνοτρόφου Παντελή Δουρουντάκη.

Ο 44χρόνος που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της περιύβρισης νεκρού είχε συλληφθεί την Τρίτη μαζί με τον αδελφό του

39 ετών, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που είχε συγκεντρώσει η αστυνομία για εμπλοκή και των δύο στην υπόθεση και το βράδυ της Πέμπτης, υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου είχε μεταφέρει τη σωρό και το αυτοκίνητο του θύματος, μεταξύ των περιοχών Αγιάς και Αλικιανού αναλαμβάνοντας παράλληλα την ευθύνη για τη δολοφονία του 70 χρόνου.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες: Σε βάθος έξι μέτρων βρέθηκε θαμμένη η σορός του 70χρονου

Όπως δήλωσε μιλώντας για την υπόθεση, ο διοικητής της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χανίων Παρασκευάς Χινόπουλος η σoρός του 70 χρόνου βρέθηκε θαμμένη σε χωράφι, σε βάθος έξι μέτρων και το αυτοκίνητο σε βάθος πέντε μέτρων.

Για επαγγελματικό χειρισμό στην εξιχνίαση της υπόθεσης εκ μέρους του προσωπικού της υποδιεύθυνσης ασφαλείας που την χειρίσθηκε έκανε λόγο ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων Γιώργος Λιμπινάκης.

Τρεις ώρες διήρκεσαν οι απολογίες των δύο αδελφών στον ανακριτή Χανίων

Το πρωί οι δύο συλληφθέντες 39 και 44 ετών, οδηγήθηκαν στον Ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν. Μετά από τρεις ώρες, με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή ο 44χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 70χρονου κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στην φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο 39χρονος αδελφός του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της παρουσίας σε αστυνομικό τμήμα και καταβολής χρηματικής εγγύησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του ο μεν 44χρονος ανέλαβε όλη την ευθύνη της ανθρωποκτονίας, ενώ ο 39χρονος υποστήριξε πως δεν ήταν παρών. Πάντως και οι δύο κατηγορούνται για ανθρωποκτονία απο πρόθεση και περιύβριση νεκρού.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης δεν δέχτηκαν να κάνουν δηλώσεις on camera, αλλά ανέφεραν στους δημοσιογράφους πως πρόκειται για μια τραγωδία που έπληξε δύο οικογένειες και εξέφρασαν την θλίψη των εντολέων τους.

Από την πλευρά του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής συνεχάρη τις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Το αυτοκίνητο του θύματος μεταφέρθηκε στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων, ενώ αυτοψία στο σημείο όπου βρέθηκε ο 70 χρόνος, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης πραγματοποιήθηκε από τον ιατροδικαστή Κρήτης. Ο 39 χρόνος αδελφός του 44 χρόνου που είχε συλληφθεί για την ίδια υπόθεση, μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Έξω από το δικαστικό μέγαρο Χανίων όπου και οδηγήθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι βρέθηκαν συγγενικά πρόσωπα και από τις δύο οικογένειες ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης. Στο σημείο βρισκόταν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση

Με τον εντοπισμό της σορού του 70χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε εξαφανιστεί την 07 Μάρτιου 2018 σε περιοχή του Δήμου Σφακίων και όπως προέκυψε είναι θύμα ανθρωποκτονίας, ολοκληρώνονται οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων για την υπόθεση αυτή.

Η σορός εντοπίστηκε χθες (21.06.2018) το βράδυ σε αγροτική περιοχή του Δήμου Πλατανιά, μαζί με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το οποίο είχε εξαφανιστεί ο 70χρονος. Στο σημείο μετέβησαν το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και ιατροδικαστής.

Ως δράστες της ανθρωποκτονίας συνελήφθησαν την 19.06.2018 από την ανωτέρω Υπηρεσία δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση (σχετ. Δελτίο Τύπου 20.06.2018).

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Πληροφορίες: ΑΠΕ/ΜΠΕ, flashnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα