Σοκάρουν οι τελευταίοι διάλογοι του Κασόγκι – «Προδότη, θα λογοδοτήσεις»

Αποκαλυπτικούς διαλόγους από τα ηχητικά ντοκουμέντα που καταγράφουν τις τελευταίες στιγμές του Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη αποκαλύπτει το τουρκικό μέσο Haberturk.

Τι αποκαλύπτουν τα ηχητικά ντοκουμέντα

Ο Κασόγκι περικυκλώθηκε από τα τέσσερα από τα μέλη της «ομάδας θανάτου» με το που μπήκε στο προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

«Άσε το χέρι μου. Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Γιατί το κάνεις αυτό;» δηλώνει σε έναν από τους εκτελεστές του ο Τζαμάλ Κασόγκι την ώρα που συνοδεύεται σε δωμάτιο του προξενείου.

«Προδότη! Ήρθε η ώρα της

κρίσης για σένα!» δηλώνει ο Μαχέρ Μουτρέμπ – ο φερόμενος συντονιστής της επιχείρησης πριν αρχίσει ο βασανισμός του Κασόγκι που οδήγησε στο θάνατό του.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι στις ηχογραφήσεις ακούγονται οκτώ φωνές, οι οποίες διακόπτονται για 50 λεπτά μετά τη δολοφονία όταν θεωρείται ότι η ομάδα χρησιμοποίησε μηχανήματα για να κάνουν παρεμβολές στους «κοριούς» που χρησιμοποιούνται για τις υποκλοπές το προξενείο.

Μάλιστα, λίγο αργότερα ο φερόμενος ως σωσίας του Κασόγκι Μουσταφά αλ Μαντανί δηλώνει: «Είναι πραγματικά ανατριχιαστικό που φοράω τα ρούχα κάποιου που σκοτώθηκε πριν από λίγα λεπτά». Επίσης, σύμφωνα με τη Haberturk, ο σωσίας παραπονιέται ότι τα παπούτσια του δημοσιογράφου είναι στενά για τα πόδια του.

Keywords
Τυχαία Θέματα