Σκληρή απάντηση Ερντογάν σε ΗΠΑ μετά τους διπλασιασμούς των δασμών: Σταματήστε πριν να είναι αργά

Στο«κόκκινο» οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας μετά μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για διπλασιασμό των δασμών στις τουρκικές εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίουΟ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι η συμμαχία των δύο χωρών διατρέχει κίνδυνοΗ τουρκική λίρα σημείωσε πτώση 13,7% αφού έχανε στη διάρκεια της ημέρας μέχρι και 24%«Ανάσα» για τις αγορές της Τουρκίας λόγω σαββατοκύριακου

Σκληρή είναι η απάντηση του τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ

Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ, μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, για διπλασιασμό των δασμών στις τουρκικές εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι η συμμαχία των δύο χωρών διατρέχει κίνδυνο, μετά τις εντάσεις που έχουν προκύψει μεταξύ Αγκυρας και Ουάσινγκτον.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την απόφαση Τραμπ στο άρθρο του, ο Ερντογάν σημειώνει ότι «σε μια εποχή που το κακό εξακολουθεί να παραμονεύει σε όλο τον κόσμο, οι μονομερείς ενέργειες εναντίον της Τουρκίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμμαχό μας επί δεκαετίες, θα χρησιμεύσουν μόνο για να υπονομεύσουν τα αμερικανικά συμφέροντα και την ασφάλεια».

Ο Ερντογάν παράλληλα προτρέπει την Ουάσινγκτον να εγκαταλείψει τη «λανθασμένη αντίληψη» ότι οι διμερείς σχέσεις θα μπορούσαν να είναι «ασύμμετρες» και να συνειδητοποιήσει ότι η Τουρκία έχει εναλλακτικές λύσεις «προτού είναι πολύ αργά».

«Η αποτυχία να αντιστραφεί αυτή η τάση μονομερών ενεργειών και έλλειψης σεβασμού θα απαιτήσει από εμάς να αρχίσουμε να αναζητούμε νέους φίλους και συμμάχους» απειλεί ο τούρκος πρόεδρος.

«Ανάσα» για τις αγορές της Τουρκίας λόγω σαββατοκύριακου

Το διάλειμμα του σαββατοκύριακου αναμένεται να επιτρέψει στις αγορές να ανασάνουν, όμως το σοκ που προκλήθηκε από τη μεγάλη χθεσινή πτώση της τουρκικής λίρας, μια πτώση που τροφοδοτείται από την κρίση ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσινγκτον, προκαλεί διεθνή ανησυχία, ιδιαίτερα στον τραπεζικό τομέα.

Το τουρκικό νόμισμα, το οποίο έχει χάσει από την αρχή της χρονιάς σχεδόν το μισό της αξίας του έναντι του δολαρίου, κατέγραψε ιλιγγιώδη πτώση φθάνοντας σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Κατά το χθεσινό κλείσιμο της Ουόλ Στριτ, 6,43 λίρες ανταλλάσσονταν με ένα δολάριο, δηλαδή η τουρκική λίρα σημείωσε πτώση 13,7% αφού έχανε στη διάρκεια της ημέρας μέχρι και 24%.

Η τουρκική κρίση προκάλεσε κύμα σοκ στον πλανήτη, με αποτέλεσμα όλα τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κλείσουν στο κόκκινο.

Keywords
Τυχαία Θέματα