Σκηνικό «Breaking Bad» κοντά στην ΑΣΟΕΕ – Εντοπίστηκαν οι παραγωγοί της «κοκαΐνης των φτωχών» (video)

Ένα πλήρως λειτουργικό εργαστήριο παρασκευής και αποθήκευσης του άκρως τοξικού και επικίνδυνου ναρκωτικού της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (Shisha), λεγόμενου και «κοκαΐνη των φτωχών», εντόπισε στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου και πιο συγκεκριμένα κοντά στην ΑΣΟΕΕ, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι Αρχές οδηγήθηκαν στον χώρο μετά από σχετική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν τρία άτομα, δύο άνδρες ιρανικής καταγωγής και μία γυναίκα από τη Ρουμανία.

Όπως προέκυψε από την

έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών, πρόκειται για τους κύριους προμηθευτές Shisha του τεράστιου κυκλώματος ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και χρησιμοποιούσε το ακατοίκητο κτίριο της οδού Αντωνιάδου, ως ένα ιδιότυπο «σουπερμάρκετ» ναρκωτικών που δρούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην περιοχή και μάλιστα σε 24ωρη βάση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Τρίτης 7 Ιανουαρίου στην οικία-εργαστήριο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 3,5 κιλά κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (Shisha), εξοπλισμός εργαστηρίου παρασκευής κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 60 δισκία μεθαδόνης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 3 πλαστικά δοχεία με υγρό και 50 γραμμάρια σκόνη, άγνωστης χημικής σύστασης, πιστόλι ρέπλικα με γεμιστήρα με 4 φυσίγγια και μαχαίρι, καθώς και 6 κινητά τηλέφωνα και 200 ευρώ.

Βρέθηκαν ακόμα 41 ταξιδιωτικά έγγραφα ελληνικών και αλλοδαπών Αρχών και δύο άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών, τα οποία όπως διαπιστώθηκε είναι προϊόντα κλοπής.

Το κιλό στην χονδρική κόστιζε 15.000 ευρώ όμως στην λιανική οι τοξικομανείς προμηθεύονταν την δόση έναντι 8 ευρώ και συνήθως γινόταν ομαδική χρήση με γυάλινους ναργιλέδες. Πρόκειται για εξαιρετικά τοξικό και επικίνδυνο ναρκωτικό, εξαιρετικά δημοφιλές λόγω της φθηνής του τιμής σε τοξικομανείς που βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

Για να γίνει αντιληπτό πόσο επικίνδυνο είναι, για την παρασκευή του συνήθως αναμειγνύονται χλωρίνη, υγρά μπαταριών αυτοκινήτου… και προκαλεί έντονα και βίαια ξεσπάσματα στους χρήστες.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και για κλοπή και οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: Σκηνικό «Breaking Bad» κοντά στην ΑΣΟΕΕ – Εντοπίστηκαν οι παραγωγοί της «κοκαΐνης των φτωχών» (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα