«Σιγή ασυρμάτου» επιβάλλει η Βρετανία στις ΗΠΑ για την επίθεση στο Μάντσεστερ

Μήνυμα με αποδέκτη τις αμερικανικές αρχές από τη Βρετανία«Με τις διαρροές της επίθεσης στο Μάντσεστερ η εμπιστοσύνη διαρρηγνύεται»Συνεδριάζει η επιτροπή Εκτάκτων Καταστάσεων υπό την Μέι

«Έξαλλο» δηλώνει ότι είναι το Ηνωμένο Βασίλειο με τις Ηνωμένες πολιτείες λόγω των διαρροών από τις αμερικανικές αρχές απόρρητων στοιχείων που αφορούν στην πολύνεκρη επίθεση του Μάντσεστερ.

Η Βρετανία όπως μεταδίδει το BBC χωρίς να επικαλείται συγκεκριμένη πηγή, φέρεται μάλιστα να διέκοψε την κοινοποίηση στοιχείων

της έρευνας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νωρίτερα ο Guardian τόνιζε ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι επρόκειτο να λάβει πρωτοβουλία για το ζήτημα των διαρροών καθώς η κυβέρνησή της εμφανιζόταν έξαλλη.

Αναμένεται μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες να θέσει το θέμα στον Τραμπ στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της βρετανικής αστυνομίας επέκρινε μάλιστα την «διασπορά άνευ εξουσιοδότησης» πληροφοριών, κυρίως προς τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Μάντσεστερ τονίζοντας ότι πλήττει την ίδια την έρευνα.

«Εκτιμούμε βαθιά τις στενές σχέσεις που διατηρούμε με τους εταίρους μας των υπηρεσιών Πληροφοριών και ασφαλείας σε ολόκληρο τον κόσμο, με τους οποίους μοιραζόμαστε ευαίσθητες πληροφορίες, όμως όταν αυτή η εμπιστοσύνη διαρρηγνύεται, αυτό υπονομεύει τις σχέσεις αυτές και πλήττει τις έρευνές μας», δήλωσε εκπρόσωπος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας.

Συνεδριάζει η επιτροπή Εκτάκτων Καταστάσεων υπό την Μέι

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα προεδρεύσει συνεδρίασης της επιτροπής Εκτάκτων Καταστάσεων στις 08.30 GMT, 11.30 ώρα Ελλάδος, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου.

Στη συνέχεια, η βρετανίδα πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα