Σφοδρή αντιπαράθεση Ιταλίας – Γερμανίας μετά τη σύλληψη της Καρόλα Ρακέτε και την κατάσχεση του Sea-Watch 3

Η διπλωματική αντιπαράθεση μεταξύ της Ιταλίας και της Γερμανίας εντάθηκε, μετά την κατάσχεση του γερμανικού σκάφους διάσωσης Sea-Watch 3 και τη σύλληψη της καπετάνισσάς του, Καρόλα Ρακέτε, γιατί αψήφησε τις ιταλικές αρχές και έδεσε στο λιμάνι της Λαμπεντούζα το πλοίο με τους 40 διασωθέντες μετανάστες.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι η επιθετική τακτική της καπετάνισσας του Sea-Watch 3 κατέστησε σαφές ότι η Ιταλία

έχει να κάνει με «εγκληματίες». Η 31 ετών Γερμανίδα, Καρόλα Ρακέτε, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 10 ετών για τις πράξεις της.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, προέτρεψε τις ιταλικές αρχές να επανεξετάσουν την αντίδρασή τους: «Η θαλάσσια διάσωση δεν επιτρέπεται να ποινικοποιείται», έγραψε στο Twitter. «Εναπόκειται στα ιταλικά δικαστήρια να αποσαφηνίσουν γρήγορα τις κατηγορίες».

Menschenleben zu retten ist eine humanitäre Verpflichtung. Seenotrettung darf nicht kriminalisiert werden. Es ist an der italienischen Justiz, die Vorwürfe schnell zu klären. #Seawatch

— Heiko Maas

Keywords
Τυχαία Θέματα