«Σφάξιμο με το γάντι» Καρτερού σε Μητσοτάκη: Θίχτηκε ο προστάτης του Βορίδη και του Άδωνη

Δριμεία επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη για την απόφασή του περί εμπάργκο στην ΕΡΤ εξαπέλυσε ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός, υποστηρίζοντας με μία σειρά από επιχειρήματα αυτό ακριβώς που είπε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Σωτήρης Καψώχας.

«Δεν θίχτηκε, βέβαια, ίσα-ίσα που χειροκροτούσε, όταν η κυβέρνησή του έβαλε λουκέτο στην ΕΡΤ, σε μια επίδειξη αντιδημοκρατικού

βανδαλισμού, που θα τον βαραίνει και προσωπικά για πάντα. Θίχτηκε, όμως, γιατί ο Καψώχας τόλμησε να πει από τη δημόσια τηλεόραση, ότι ο λόγος του στη ΔΕΘ, σε κάποια σημεία, αντιγράφει τις απόψεις Ιταλού θεωρητικού του φασισμού. Πράγμα που, παρεμπιπτόντως, είναι αλήθεια, και ας χτυπιούνται κάτω όσο θέλουν. Άσχετα αν δεν φαίνεται πιθανό να γνωρίζει τον Ιταλό φασίστα, και το πιθανότερο είναι να είχε ξεπατικώσει απλώς τον Πινοσέτ –τα ίδια έλεγε ο μακαρίτης-, τον Φρίντμαν, και το ΔΝΤ. Όμοιος, ομοίω…», είπε στη μακροσκελή ανάρτησή του ο Θανάσης Καρτερός.

«Και θίχτηκε τόσο πολύ ο προστάτης του Βορίδη και του Άδωνι, ώστε να κηρύξει εμπάργκο στη δημόσια τηλεόραση. Και να επικηρύξει τον Καψώχα», συνέχισε, για να καταλήξει ως εξής: Ως εκ τούτου: Όχι στη λογοκρισία. Στην ηθική εκτέλεση δημοσιογράφων. Στο διασυρμό του Καψώχα, και του κάθε Καψώχα. Καμιά παραχώρηση σε κείνους που και ξέρουμε το παρελθόν τους, και ζούμε το τοξικό και αδίστακτο παρών τους, στο χώρο της ενημέρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα