Σεξουαλική παρενόχληση από ισραηλινό στρατιώτη καταγγέλλει η Άχεντ Ταμίμι

Ο δικηγόρος της 17χρονος κατήγγειλε ότι ισραηλινός στρατιώτης της μίλησε με υποτιμητικό και απρεπές τρόποΟ ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι εξετάζει την καταγγελίαΟκτώ μήνες ποινή φυλάκισης στο σύμβολο αντίστασης της ΠαλαιστίνηςΗ 17χρονη θα αφεθεί ελεύθερη το καλοκαίρι

Η Άχεντ Ταμίμι, η 17χρονη Παλαιστίνια που μετατράπηκε σε σύμβολο και ηρωίδα για τους Παλαιστίνιους του αγώνα εναντίον της ισραηλινής κατοχής καταγγέλλει ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από ισραηλινό στρατιώτη που την ανέκρινε, δημιουργώντας ένα νέο σκάνδαλο για την κατάχρηση της εξουσίας από την πλευρά των Ισραηλινών.

Αναλυτικότερα, ο Gaby Lasky, ο δικηγόρος της 17χρονης, κατήγγειλε ότι ένας από τους ισραηλινούς στρατιώτες που ανέκριναν την ανήλικη Παλαιστίνια της μίλησε με «απρεπές τρόπο» και της επιτέθηκε κάνοντας σχόλια για την εμφάνισή της και μειώνοντας της με αφορμή το φύλο της.

Από την πλευρά του ισραηλινού στρατού αναφέρθηκε ότι η εν λόγω καταγγελία εξετάζεται, για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Οκτώ μήνες ποινή φυλάκισης στο σύμβολο αντίστασης της Παλαιστίνης

Παράλληλα, σημειώνεται ότι τον Μάρτιο ισραηλινό στρατοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών στην 17χρονη Παλαιστίνια.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Άχεντ Ταμίμι, που τότε ήταν 16 ετών χαστούκισε και γρονθοκόπησε δύο ισραηλινούς στρατιώτες έξω από το σπίτι της, στο χωριό Νάμπι Σάλεχ. Το επεισόδιο αυτό είχε μεταδοθεί απευθείας, μέσω Facebook, από τη μητέρα της που επίσης συνελήφθη, μαζί και με έναν ανιψιό της.

Η 17χρονη θα αφεθεί ελεύθερη το καλοκαίρι, καθώς στην ποινή της περιλαμβάνεται και το διάστημα τριών μηνών της προφυλάκισής της από τον Δεκέμβριο του 2017, όταν και συνέβη το περιστατικό, σύμφωνα με την απόφαση. Θα πληρώσει επίσης πρόστιμο 5.000 σέκελ (1.166 ευρώ).

«Δεν υπάρχει δικαιοσύνη σε ένα σύστημα κατοχής», φώναξε η Ταμίμι σε δημοσιογράφους στο στρατοδικείο της Οφέρ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πριν την έκδοση της απόφασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σεξουαλική, Άχεντ Ταμίμι,sexoualiki, achent tamimi