Σέντρα στις 6-7 Ιουνίου προτείνει η Super League 1: Στην κυβέρνηση η τελική απόφαση

Ο κύβος ερρίφθη και το ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται ότι επιστρέφει στην… κανονικότητα, καθώς κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης των ομάδων της Super League 1 το μεσημέρι της Δευτέρας (18/05) ο πρόεδρος της Λίγκας Μηνάς Λυσάνδρου κατέθεσε πρόταση για σέντρα στα play offs και play oaut, το διήμερο 6-7 Ιουνίου.

Η απόφαση αναμένεται να παρθεί τη Δευτέρα (18/05). Στο πλευρό του στάθηκε ο Γιώργος Μποροβήλος του Αστέρα Τρίπολης που

ισχυρίστηκε ότι… «Έχουμε πάρει αναλυτικές οδηγίες απ τους καθ ύλην αρμοδίους. Το πρώτο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το συντομότερο δυνατόν να αρχίσουμε (στις 6-7 Ιουνίου)».

Σε κάθε περίπτωση τον τελευταίο λόγο έχει η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές για να δώσουν την τελική έγκριση. Εφόσον πάντως η κυβέρνηση ανάψει «πράσινο» για το restart, τα play offs και τα play out θα διαρκέσουν περίπου 40 ημέρες καθώς στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η σεζόν ως τις 19 Ιουλίου.

Ήδη ένα σημαντικό βήμα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος έγινε με την άρση των περιορισμών στις προπονήσεις των ομάδων καθώς από τη Δευτέρα (18/05) επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις στη Super League 1 (μέχρι τώρα γινόντουσαν σε γκρουπ και με αποστάσεις).

Οι υγειονομικές αρχές άναψαν το «πράσινο φως» για ομαδικές προπονήσεις αλλά το πρωτόκολλο σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊου προβλέπει καραντίνα 14 ημερών για τον παίκτη που θα βρεθεί θετικός και απομόνωση πέντε ημερών για την υπόλοιπη ομάδα.

Θυμηθείτε τις ανακοινώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη στο Υπουργείο Υγείας στις 30 Απριλίου. Οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις από τον Υφυπουργό Αθλητισμού έγιναν μετά τις αποφάσεις που πάρθηκαν για το πώς θα γίνει η επανεκκίνηση σε όλους τους χώρους άθλησης σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, μετά και τις ανακοινώσεις για τα μέτρα χαλάρωσης για τον κορονοϊό. Είχαν προηγηθεί και οι αποφάσεις της UEFA.

(πληροφορίες από ethnos.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα