Σενάρια απομάκρυνσης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου – Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις

Το τελευταίο κεφάλαιο του χρονικού μιας προαναγγελθείσης αποπομπής θα αναμένεται γραφτεί στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας στο Φανάρι, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Καθημερινή».

Ειδικότερα, από τις 27 ώς τις 29 Νοεμβρίου συνέρχεται η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και, όπως όλα δείχνουν, θα προχωρήσει στην αποπομπή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.

Σύμφβωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, την προηγούμενη εβδομάδα ο Βαρθολομαίος και ο Δημήτριος είχαν μυστική συνάντηση στη Γενεύη.

«Άγνωστο αν η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχη –βρέθηκε στη Γενεύη για εκδήλωση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών– προκειμένου να πείσει τον Αμερικής να υποβάλει την παραίτησή του για να μην τον αποπέμψει, ή αν η πρωτοβουλία ήταν του Δημητρίου για να πείσει τον Βαρθολομαίο να μην επιμείνει στην αποπομπή του», σημειώνεται χαρακτηριστικά..

Keywords
Τυχαία Θέματα