Σεισμός στη Σάμο: Στους 85 οι νεκροί στη Σμύρνη – Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια (video)

Συνολικά 85 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Σμύρνη από τον ισχυρό σεισμό 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (30/10) στο Αιγαίο και βόρεια της Σάμου, σύμφωνα με το Anadolu. Πρόκειται για  τον ισχυρότερο σεισμό που έχει σημειωθεί στην Τουρκία εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

Περισσότερες από 3.500 σκηνές και 13.000 κλίνες έχουν δοθεί στους πληγέντες ως προσωρινά καταλύματα, σύμφωνα με την AFAD, η οποία επεσήμανε ότι 962 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον σεισμό της Παρασκευής. Μέχρι στιγμής περισσότεροι

από 740 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

İzmir'deki depremde can kaybı 85'e yükseldi https://t.co/1BBPyc6qk6 pic.twitter.com/WPCipyuCnr

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) November 2, 2020

Στο μεταξύ οι διασώστες εξακολουθούν να ερευνούν τα ερείπια ακόμη και σήμερα με την ελπίδα να εντοπίσουν και άλλους επιζώντες, σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονται στο σημείο.

Πάντως όσον αφορά τους εγκλωβισμένους, συμβαίνουν και μικρά θαύματα, καθώς σώθηκαν δύο κορίτσια, τριών και 14 ετών βγήκαν σώα κάτω από τα συντρίμμια μετά από 58 και 65 ώρες.

❝Elif benim parmağımı tuttu, hiç bırakmadı❞

Nefesler tutuldu, 65 saat sonra bir mucize gerçekleşti. 3 yaşındaki Elif yıkıntıların arasından yaralı olarak çıkarıldı. Kahraman itfaiyeci Muammer Çelik, küçük Elif’i nasıl kurtardığını anlattı https://t.co/LPWnbuP4fC pic.twitter.com/KpWf081TsW

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) November 2, 2020

Η 14χρονη Ιντιλ Σιρίν κατάφερε να αντέξει και οι διασώστες αφού την απεγκλώβισαν, την παρέδωσαν σε ασθενοφόρο και οδηγήθηκε σε νοσοκομείο προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

3 yaşındaki Elif, tedavi gördüğü hastane odasından el salladı https://t.co/h194bWL133 pic.twitter.com/7MRWQSNJRQ

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) November 2, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα