Σεισμός στη Σάμο: Κοντέινερς για τους πληγέντες

Οι κάτοικοι του νησιού που αδυνατούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους λόγω των καταστροφών του σεισμού, θα μεταφερθούν σε κοντέινερς από τη δομή Ζερβού, ύστερα από απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου.

Αναλυτικότερα:

Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και υπό το συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνου Λογοθέτη, κοντέινερς από τη δομή Ζερβού, μεταφέρονται για να στεγαστούν οι κάτοικοι του νησιού που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, μετά την καταγραφή των ζημιών.

Μάλιστα, οι υπηρεσίες του υπουργείου

Μετανάστευσης και Ασύλου μετέφεραν 20 σκηνές, 500 υπνόσακους, 1000 κουβέρτες και 265 κρεβάτια εκστρατείας στους σεισμόπληκτους της Σάμου που αναγκάστηκαν να περάσουν έξω το πρώτο βράδυ μετά το σεισμό. Επιπλέον, σε συνεννόηση με το υπουργείο, 100 σκηνές έστειλε στη Σάμο η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Στο πλευρό των κατοίκων της Σάμου εξακολουθούν να βρίσκονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την αντιμετώπιση των αναγκών που έχουν προκύψει, σε συνεργασία με την περιφέρεια και τους δημάρχους των περιοχών που αποτέλεσαν θύματα του εγκέλαδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα