«Σε μυστικό χώρο κρατούνται οι δύο τούρκοι κομάντο», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Υπό προστασία μετά από δικό τους αίτημα φέρονται να βρίσκονται οι δύο τούρκοι κομάντο, οι οποίοι έφτασαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 αν και είχαν το δικαίωμα αποφυλάκισης. Tην είδηση έκανε γνωστή ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu λύνοντας έτσι το μυστήριο, καθώς η δικηγόρος τους δεν έχει μπορέσει να επικοινωνήσει μαζί τους από τις 20 Αυγούστου. Είχε αφήσει, μάλιστα, και υπόνοιες περί ανταλλαγής με τους δύο ελληνες στρατιωτικούς.

Ο

Θεόδωρος Χρονόπουλος δήλωσε ότι η μέγιστη περίοδος κράτησης των 18 μηνών για τους τούρκους κομάντο συμπληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και πως εστάλησαν κανονικά τα έγγραφα για την αποφυλάκισή τους. Καθώς όμως οι δύο Τούρκοι είχαν υποβάλει αίτημα προστασίας, μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο, που παραμένει μυστικός.

Yπενθυμίζεται ότι οι δύο Τούρκοι κομάντο παραδόθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ορεστιάδας τον Φεβρουάριο του 2017 και κατέθεσαν αίτημα χορήγησης ασύλου. Η υπόθεσή τους δε σχετίζεται με την υπόθεση των οκτώ τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι τελούν υπό καθεστώς «φυλασσόμενης» ελευθερίας.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας πρόσθεσε ότι παραμένει υπό εξέταση το αίτημα ασύλου που οι δύο κομάντο είχαν υποβάλει.

Πηγή: sputniknews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα