Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κύπρος: Κλείνουν τα ξενοδοχεία – Δεν επιτράπηκε είσοδος σε φοιτητές από τη Βρετανία (video)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τη χώρα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εξαιτίας των εξελίξεων για την πανδημία του κορονοϊού. Κλείνουν τα ξενοδοχείο. Δραματικές στιγμές το βράδυ της Δευτέρας (16/03) σε αεροδρόμια, δεν επιτράπηκε η είσοδος φοιτητών από τη Μεγάλη Βρετανία.

Όπως τονίζει ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, Σάββας

Περδίος, στις 21 Μαρτίου κλείνουν τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα του νησιού.

Αυτό σημαίνει ότι υπήκοοι τρίτων χωρών που επιθυμούν να επαναπατρισθούν, πρέπει να το υλοποιήσουν ως τις 21/3. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθέσιμη πτήση προς την χώρα τους, καλούνται να επικοινωνήσουν με την Πρεσβεία/Προξενείο της χώρας τους στην Κύπρο. Εν συνεχεία, τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα της Κύπρου θα παραμείνουν κλειστά ως και τις 30 Απριλίου.

Εν τω μεταξύ, ένταση επικράτησε τόσο στο αεροδρόμιο Λάρνακας όσο και στο αεροδρόμιο Πάφου, καθώς δεν επιτράπηκε η είσοδος σε φοιτητές που ταξίδεψαν στην Κύπρο χωρίς το απαραίτητο πιστοποιητικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αεροδρόμιο Πάφου προσγειώθηκαν περίπου 30 φοιτητές, προερχόμενοι από το Μάντσεστερ, χωρίς να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα, οι οποίοι επιμένουν να κατεβούν από το αεροσκάφος. Το αεροσκάφος αποφασίστηκε να επιστρέψει πίσω στο Μάντσερστερ, με αποτέλεσμα ο γονείς στο αεροδρόμιο να φωνάζουν.

Ένταση υπήρξε και στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όταν έφτασε πτήση από το Λονδίνο, που μετέφερε, επίσης, φοιτητές χωρίς τα κατάλληλα χαρτιά. Οι γονείς ήταν έξαλλοι, ζητώντας να επιτραπεί στα παιδιά τους να κατεβούν.

«Ακόμα δεν έχουμε καμιά ενημέρωση, βλέπουμε ότι το αεροπλάνο είναι εδώ και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Περιμένουν κάποιους υπεύθυνους να μπουν μέσα για να δούμε τι θα γίνει.

Η πτήση ήταν προγραμματισμένη για να έρθει το μωρό. Ανακοίνωσαν τα μέτρα χθες Κυριακή. Πήγε για να βγάλει πιστοποιητικό, δεν της έβγαζαν και αναγκαστικά ήρθε. Δεν είχε τόπο να μείνει, παρέδωσε το σπίτι και ήρθε κοντά μας. Είναι διατεθειμένη να μπει και σε καραντίνα και αυτοί λένε να πάει πίσω», ανέφερε ένας πατέρας.

(πληροφορίες από ΚΥΠΕ, reporter.com.cy)

Φωτογραφίες: reporter.com.cy, omegalive.com.cy

Πηγή: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κύπρος: Κλείνουν τα ξενοδοχεία – Δεν επιτράπηκε είσοδος σε φοιτητές από τη Βρετανία (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα