Σε καραντίνα και δεύτερο πλοίο λόγω κορονοϊού – 490 νεκροί, πάνω από 24.000 κρούσματα (video)

Ασταμάτητα αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων του νέου κορονοϊού ο οποίος έφτασε τους 490 ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, 4 Φεβρουαρίου. Οι αρχές της επαρχίας Χουμπέι, που αποτελεί την εστία της μόλυνσης, κατέγραψαν 65 νέους θανάτους, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε χθες σε 3.887, εκ των οποίων 3.156 στην επαρχία Χουμπέι, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Αυτό σημαίνει ότι το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι πλέον

24.324.

Με μοναδικές εξαιρέσεις έναν Κινέζο από την Ουχάν, την πρωτεύουσα της Χουμπέι όπου εντοπίστηκε ο 2019-nCoV, που πέθανε στις Φιλιππίνες, κι ενός ασθενούς που πέθανε στο Χονγκ Κονγκ, όλοι οι θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας έχουν καταγραφεί στην ηπειρωτική Κίνα.

Σε καραντίνα και δεύτερο κρουαζιερόπλοιο

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ κάνουν εξετάσεις σε πάνω από 1.800 επιβάτες και μέλη του πληρώματος κρουαζιερόπλοιου, καθώς μέλη του πληρώματος ανέφεραν ότι έχουν πυρετό και άλλα συμπτώματα του νέου κορονοϊού που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Ουχάν της ηπειρωτικής Κίνας.

Οι αρχές της αυτόνομης κινεζικής περιοχής τόνισαν ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να αποβιβαστεί από το κρουαζιερόπλοιο World Dream χωρίς την άδεια τους. Οι υγειονομικές υπηρεσίες του Χονγκ Κονγκ ανέφεραν ότι το 90% των επιβατών είναι από την περιοχή και δεν υπάρχει κανείς κάτοικος της ηπειρωτικής Κίνας στο σκάφος.

Τρεις Κινέζοι υπήκοοι που είχαν ταξιδέψει με το πλοίο μεταξύ της 19ης και της 24ης Ιανουαρίου έχει επιβεβαιωθεί πως προσβλήθηκαν από τον 2019-nCoV.

Cruise ship World Dream is having a nightmare: Hong Kong medics conduct tests for #coronavirus on board cruise ship arriving from Taiwan.
Thousands held on ship at Kai Tak over virus scare.#2019nCoV pic.twitter.com/IIZt68ACB3

— BANDIT XRAY (@BANDIT_XRAY) February 5, 2020

Τη Δευτέρα, το πλοίο είχε επισκεφθεί το λιμάνι Κιλούνγκ, στο βόρειο τμήμα της Ταϊβάν. Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της νήσου, επετράπη σε κάποιους από τους επιβάτες να αποβιβαστούν, καθώς –όπως αναφέρουν μέσα της Ταϊβάν- δεν υπήρχε ενημέρωση πως στο κρουαζιερόπλοιο επέβαιναν άνθρωποι που έχει επιβεβαιωθεί ότι έχουν μολυνθεί από τον 2019-nCoV.

Πηγή: Σε καραντίνα και δεύτερο πλοίο λόγω κορονοϊού – 490 νεκροί, πάνω από 24.000 κρούσματα (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα