Οι πορείες για την εργατική Πρωτομαγιά – Στο Χίλτον προσπάθησε να μπει η ΛΑΕ (video)

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη και στα ΧανιάΤο μπλοκ της ΛΑΕ, καθώς και το μπλοκ αντιεξουσιαστών, επιχείρησαν να μπουν στο Χιλτον«Εδώ κυβερνάται η χώρα από την τερατόικα», ανέφερε ο Λαφαζάνης

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας

για την εργατική Πρωτομαγιά με εξαίρεση το μπλόκ της ΛΑΕ που κατευθύνεται προς την ισραηλινή πρεσβεία και επιχείρησε να μπει στο Χίλτον, αλλά και μπλόκ αντιεξουσιαστών.

Το μπλοκ των αντιεξουσιαστών κατευθύνονται, μέσω της Εμμανουήλ Μπενάκη, προς την πλατεία Εξαρχείων.

Η ΛΑΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη κατευθύνεται προς την ισραηλινή πρεσβεία ενώ περνώντας από το ξενοδοχείο Χίλτον επιχείρησε να μπει στο κτίριο, όπου είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη η συνάντηση υπουργών της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών. Τα ΜΑΤ τους απώθησαν και παραμένουν στο σημείο.

«Δεν κυβερνάει το Μαξίμου. Το Χίλτον κυβερνάει. Εδώ είναι η χούντα. Εδώ κυβερνάται η χώρα από την τερατόικα», είπε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Εδώ είναι η εξαθλίωση και ο πόνος του ελληνικού λαού, εδώ μέσα «μαγειρεύουν» το 4ο μνημόνιο. Πρόκειται για την καταστροφή της Ελλάδας», συνέχισε ο Λαφαζάνης.

Αναφερόμενος στην εργατική Πρωτομαγιά, είπε ότι «τιμάμε την Πρωτομαγιά του 2017 με αγώνες. Η Πρωτομαγιά του 2017 βρίσκει τη χώρα μας σε μια σκληρή μνημονιακή κατοχή», επισημαίνοντας ότι «το μήνυμα της Πρωτομαγιάς είναι μήνυμα ενότητας και αγώνα. Να ενωθούμε και να εξεγερθούμε για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση».

Στο Σύνταγμα, αντιεξουσιαστές βγαίνοντας από την οδό Ξενοφώντος στην λεωφόρο Αμαλίας άναψαν φωτοβολίδες έξω από το ΣΕΒ. Δύο μπλοκ ανάμεσά τους και αυτό της κατάληψης του City Plaza κατευθύνονται προς το ξενοδοχείο Χιλτον

Συλαλλητήριο από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Στην πλατεία Κλαυθμώνος, πραγματοποιήθηκε η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, και ακολούθησε πορεία στη Βουλή.

Όπως τονίστηκε στις ομιλίες η σημερινή μέρα η βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας, σε θέση μάχης και για την προάσπιση των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, τα οποία με τις μνημονιακές πολιτικές έχουν συρρικνωθεί.

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ είχαν ραντεβού και προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος. ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ και εξωκοινοβουλευτική αριστερά (σ.σ. που μετέπειτα ενώθηκαν με τους πρώτους) στο Μουσείο, ενώ το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί.

Όπως επισημαίνουν τα συνδικάτα, η φετινή απεργία της Πρωτομαγιάς και οι απεργιακές συγκεντρώσεις, αποκτούν ιδιαίτερα αγωνιστικό χαρακτηριστικά, λόγω των απαιτήσεων των δανειστών περαιτέρω χειρότερες αλλαγές σε κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα ετών.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ «οι εργαζόμενοι με τη δράση και τον αγώνα τους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές θα υπενθυμίσουν για ακόμη μία φορά ότι η 1η Μάη είναι απεργία και όχι αργία».

Νωρίτερα στην απεργιακή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, απηύθυνε χαιρετισμό ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Αθήνα Μαρουάν Τουμπασί, ενώ κεντρικός ομιλητής ή το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι προς το παρόν διακριτική ενώ η τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στην Βασιλίσσης Σοφίας,στην Πανεπιστημίου, στην Σταδίου,στην Ακαδημίας, στην Αμαλίας,στην Οθωνος και στην Φιλελλήνων.

«Η Πρωτομαγιά του 2017 να αποτελέσει πραγματική αφετηρία νέων μεγάλων δυναμικών εργατικών λαϊκών αγώνων, ανασύνταξης του κινήματος για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν την περίοδο της κρίσης, για να καταργήσουμε όλους τους αντεργατικούς αντιλαϊκούς νόμους, για να αποδεσμεύσουμε τη χώρα μας από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για να διαγράψουμε μονομερώς αυτό το χρέος και βεβαίως για να ανοίξουμε τον δρόμο της κοινωνκοποίησης της οργάνωσης της παραγωγής, των υπηρεσιών, όλης της οικονομίας με κεντρικά επεξεργασμένο επιστημονικό σχέδιο έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ευημερία του λαού μας πραγματικά, ενάντια σε πολέμους, με ειρήνη, με την εργατική τάξη, τον λαό στην εξουσία. Αυτός ο δρόμος και μπορεί και πρέπει να ανοίξει από σήμερα, από εδώ και πέρα, κάθε μέρα, κάθε ώρα. Αυτό είναι το κάλεσμα του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό» δήλωσε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ολοκληρώθηκε η πορεία της Θεσσαλονίκης

Με συγκεντρώσεις και πορείες οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης τίμησαν τους αγώνες των εργαζομένων και τη θυσία τους στην επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς και διαδήλωσαν ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, τις πολιτικές λιτότητας, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες δουλειάς, αξιοπρεπείς αποδοχές, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη στο εργοτάξιο στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου (παλιά θέση του Μνημείου του Εργάτη).

Συγκέντρωση στην Καμάρα πραγματοποίησαν τα «πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα», κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κ.α.), συλλογικότητες, κ.τ.λ.

Μέλη της ΛΑΕ που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία Αγίας Σοφίας ενώθηκαν και συμπορεύτηκαν με τους διαδηλωτές που ξεκίνησαν από την Καμάρα την πορεία τους, η οποία πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους και κατέληξε στο Μνημείο του Εργάτη, μπροστά στο ΕΚΘ.

Χανιά: Με δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις τα συνδικάτα τίμησαν την εργατική Πρωτομαγιά

Με δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις και αντίστοιχες πορείες τιμήθηκε στα Χανιά η εργατική Πρωτομαγιά.

Η συγκέντρωση που οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο της πόλης το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς και οργανώσεις, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της δημοτικής αγοράς με τη συμμετοχή ωστόσο των πολιτών να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των οργανωτών.

Πάτρα: Με συγκεντρώσεις και πορείες τιμήθηκε η εργατική Πρωτομαγιά

Με τρεις συγκεντρώσεις και πορείες τιμήθηκε σήμερα στην Πάτρα η εργατική πρωτομαγιά.

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά από το εργατικό κέντρο, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, και συμμετείχαν μεταξύ άλλων, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εκπαιδευτικοί, γιατροί, ελεύθεροι επαγγελματίες, φοιτητές, μαθητές, άνεργοι κ.ά.

Λάρισα: Με δύο συγκεντρώσεις γιορτάστηκε η Πρωτομαγιά στην πόλη

Με δύο συγκεντρώσεις γιορτάστηκε η Πρωτομαγιά στη Λάρισα, με το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ να δίνει το ραντεβού του στη κεντρική πλατεία της πόλης και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη πλατεία Νομαρχίας.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
πρωτομαγια, video, γσεε αδεδυ, αθηνα, θεσσαλονικη, μπλοκ, ματ, λαφαζάνης, μνημονιο, ελλαδα, συνταγμα, σεβ, city, plaza, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, βουλη, εκα, ανταρσυα, παμε, απεργια, δραση, νατο, χρεος, ΚΚΕ, βενιζελος, διαδηλωσεις, εκθ, χανια, συμμετοχή, πατρα, λαρισα, απε, μπε, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, ολγα λαφαζανη, απεργιες σημερα, απεργια μμε, απεργια ταξι, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, μνημονιο 2, η ημέρα της γης, μνημονιο 3, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, σχεδιο αθηνα, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, κομματα, εθνικη, μνημειο, σεβ, σημερινη, φτωχεια, χουντα, ωρα, αγωνες, ανεργια, γιατροι, δημοσιο, δρομος, εγνατια, ειπε, ειρηνη, εκα, εμμανουηλ, εξελιξη, ετων, ευημερια, θυσια, κτιριο, λαφαζάνης, μαη, μαξιμου, ματ, μπλοκ, μπενακη, νατο, ξενοδοχειο, παμε, πρωι, ραντεβου, συγκεντρωση, συμμετοχή, σχεδιο, τμημα, τροχαια, φορα, city, δημητρης, δικαιωματα, εκθ, χωρα, ιδιαιτερα, καμαρα, λαφαζανη, μια φορα, μπροστα, plaza, βεβαιως
Τυχαία Θέματα