Σε ύφεση τα δύο μέτωπα στην Κεφαλονιά – Drone της πυροσβεστικής επιβλέπει

Οριοθετημένη είναι η φωτιά στο χωριό Καραβάδο, ενώ στην περιοχή Αλειμματά δεν υπάρχει ενεργό μέτωποΑπό την περασμένη Παρασκευή, έχουν ξεσπάσει στο νησί πάνω από 40 πυρκαγιέςΦορείς και κάτοικοι του νησιού κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστώνΜη επανδρωμένο αεροσκάφος της Πυροσβεστικής επιτηρεί την περιοχή

Σε ύφεση βρίσκονται τα δύο πύρινα μέτωπα στην Κεφαλονιά.

Οριοθετημένη είναι η φωτιά στο χωριό Καραβάδο, ενώ στην περιοχή Αλειμματά δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Οι συνεχείς ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα συντέλεσαν στη βελτίωση της κατάστασης, ενώ παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές

δυνάμεις.

Το βράδυ της Τετάρτης, σε διάστημα τεσσάρων ωρών εκδηλώθηκαν πέντε πυρκαγιές και το βράδυ της Πέμπτης, στις 9μμ, άλλες δύο μεγάλες φωτιές, σχεδόν ταυτόχρονα.

Από την περασμένη Παρασκευή, έχουν ξεσπάσει στο νησί πάνω από 40 πυρκαγιές.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς η φωτιά έφτασε σε απόσταση αναπνοής από σπίτια, με τους φορείς και τους κατοίκους να κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών.

Πτήσεις επιτήρησης από drone της Πυροσβεστικής

Πτήσεις επιτήρησης θα πραγματοποιεί από την Παρασκευή 18 Αυγούστου στην Κεφαλονιά, μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο και θα μεταδίδει απευθείας εικόνα στο Συντονιστικό Κέντρο.

Το αεροσκάφος, τύπου EOS mini UAV SYSTEM θα επιχειρεί σε 24ωρη βάση για τις επόμενες μέρες. Η εικόνα από την κάμερα του αεροσκάφους θα μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, καθ´ όλη τη διάρκεια της πτήσης του.

Οι πτήσεις μη στελεχωμένων αεροσκαφών του Π.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ενταχθεί από φέτος, στα επιχειρησιακά σχέδια του Πυροσβεστικού Σώματος, κατά την αντιπυρική περίοδο, ως εργαλείο έγκαιρου εντοπισμού δασικών πυρκαγιών. Οι περιοχές επιτήρησης και το πρόγραμμα των αποστολών, προσδιορίζονται με βάση τον βαθμό επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ συμπληρωματικά λαμβάνεται υπόψη το ιστορικό των περιοχών που στο παρελθόν έχουν εκδηλωθεί συχνές πυρκαγιές.

(ert.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα