Σε «αδιέξοδο» η δίκη του ηθοποιού Bill Cosby

Σε αδιέξοδο κατέληξε η δίκη του ηθοποιού Bill Cosby για σεξουαλική επίθεση σε μια γυναίκα το 2004 με τους δικαστές να μην μπορούν να βγάλουν άκρη.

Μετά από αρκετές συσκέψεις από την περασμένη Δευτέρα οι ένορκοι που αποτελούνται από πέντε γυναίκες και επτά άνδρες μίλησαν στον δικαστή Steven T O’Neill και του είπαν πως δεν μπορούν να καταλήξουν σε μια ομόφωνη απόφαση.

Η συγκεκριμένη δίκη άφησε πολλά ερωτήματα διότι είναι μια από τις πιο πολύ συζητημένες δίκες στην πρόσφατη ιστορία σεξουαλικών επιθέσεων.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης

του Cosby, Brian McMonagle, ενημερώθηκε για το αδιέξοδο των ενόρκων και υπέβαλε πρόταση για νέα σύσκεψη με χρονικό περιθώριο, την οποία όμως αρνήθηκε ο δικαστής. «Δεν θα θέσω συγκεκριμένο χρόνο για τις συσκέψεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ένα χρόνο μετά την καταγγελλόμενη επίθεση η Constand πήγε στην αστυνομία και έγινε η πρώτη γυναίκα που κατηγόρησε δημοσίως τον Κόσμπι για σεξουαλική επίθεση. Στη συνέχεια ακολούθησαν πάνω από 50 γυναίκες με παρόμοιες κατηγορίες.

Ο Cosby, 79 ετών, κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση εναντίον της Andrea Constand στη Φιλαδέλφεια το 2004. Η ποινή που αντιμετωπίζει ο ηθοποιός είναι πέντε έως 10 έτη φυλάκισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα