Σε 2,5 εκατ. λογαριασμούς μπήκε ήδη η 13η σύνταξη – Πρόωρη πληρωμή και των συντάξεων Ιουνίου

Ταχύτατα κινήθηκε η διαδικασία της πίστωσης της 13ης σύνταξηςΠοιοι είναι οι δικαιούχοι και τι συμβαίνει σε περίπτωση δύο συντάξεωνΤην άλλη Παρασκευή η πληρωμή των συντάξεων Ιουνίου

Με ταχείς ρυθμούς κινήθηκαν οι διαδικασίες για την πίστωση της 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους, αφού το απόγευμα της Παρασκευής μπήκαν στους λογαριασμούς 2,5 εκατομμυρίων δικαιούχων τα χρήματα που προβλέπονται.

Δικαιούχοι όσοι παίρνουν κύριες συντάξεις, συντάξεις γήρατος, θανάτου, αναπηρίας, ανασφάλιστων υπερηλίκων όπως και προσωρινή. Το μικτό ποσό της 13ης σύνταξης καθορίστηκε με βάση τη μηνιαία κύρια σύνταξη,

με τον παρακάτω τρόπο.

α) Για ποσό έως και 500 ευρώ, σε ποσοστό 100%.

β) Για ποσό από 500,01 έως και 600 ευρώ, σε ποσοστό 70%.

γ) Για ποσό από 600,01 έως και 1.000 ευρώ, σε ποσοστό 50%.

δ) Για ποσό από 1.000,01 ευρώ και άνω, σε ποσοστό 30%.

Για όσους δικαιούνται περισσότερες από μία κύριες συντάξεις το ποσό καθορίζεται με βάση το άθροισμά τους. Τα ποσά είναι ακατάσχετα και δεν συμψηφίζονται με τυχόν οφειλές προς το δημόσιο.

Νωρίτερα και οι συντάξεις Ιουνίου

Νωρίτερα θα δοθούν και οι συντάξεις Ιουνίου για την οικονομική διευκόλυνση των δικαιούχων. Στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τους συναφείς φορείς και το Δημόσιο, η πίστωση θα γίνει την Παρασκευή 24 Μαΐου.

Στους συνταξιούχους που προέρχονται από τους πρώην φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, την Τρίτη 28 του μηνός.

Και οι δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων όμως θα δουν τους λογαριασμούς τους να γεμίζουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα