«Σας ενοχλούν τα σημαντικά βήματα στην Παιδεία», απαντά ο Γαβρόγλου στη ΝΔ
Στο έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Παιδεία αναφέρθηκε μιλώντας στη Βουλή ο Κώστας Γαβρόγλου δίνοντας απαντήσεις στη ΝΔ.
«Ενοχλεί ότι τα τρία τελευταία χρόνια έχει γίνει σαφές σε όλη την κοινωνία ότι έχουμε μπει σε νέα φάση στην εκπαίδευση. Ενοχλεί που έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα και έχει αρχίσει
«Θα καταργήσετε την επιστροφή στα σχολεία εκείνων που ήταν σε διαθεσιμότητα; Τους 2.500 εκπαιδευτικούς; Τους διοικητικούς; θα καταργήσετε τον ενιαίο χαρακτήρα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης; θα καταργήσετε τα ολοήμερα τα οποία επεκτάθηκαν και στα ολιγοθέσια; Είναι 3.500 τα ολοήμερα και 850 τα ολιγοθέσια. Θα καταργήσετε το δίκτυο των 1.000 βιβλιοθηκών; θα καταργήσετε μήπως τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση; Ή θα καταργήσετε τα 4μηνα που καθιερώθηκαν στα γυμνάσια; Ή τα 4 εξεταζόμενα μαθήματα; Θα επαναφέρετε τα 13 μαθήματα μήπως; Ή θα καταργήσετε τη θεματική εβδομάδα; Ή θα ακυρώσετε την ίδρυση των 36 σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και των 570 τμημάτων ένταξης; Μήπως θα ακυρώσετε όλες τις πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση των καταργημένων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ; Ή μήπως θα ακυρώσετε τη μαθητεία; θα ακυρώσετε την ίδρυση του πανεπιστημίου Δ. Αττικής; Μήπως ακυρώσετε τη φοίτηση των όλο και περισσότερων φοιτητών και φοιτητριών σε μεταπτυχιακά χωρίς δίδακτρα; Μήπως ακυρώσετε τα διετή προγράμματα; Μήπως ακυρώσετε το νέο σύστημα εκλογής πρυτάνεων; Μήπως τις μετεγγραφές των αδελφών φοιτητών; Ή μήπως ακυρώσετε τις συνέργειες ανάμεσα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ; Ή θα ακυρώσετε τις πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση των προσφύγων;» είπε ο υπουργός Παιδείας και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να πει ποια από αυτά είναι στη σωστή κατεύθυνση και θα ενισχυθούν και «ποια θα σβηστούν με μια μονοκοντυλιά».
Σχολιάζοντας την κριτική της ΝΔ ότι η κυβέρνηση θέλει να κομματικοποιήσει την εκπαίδευση, ο Κ. Γαβρόγλου απάντησε δηκτικά πως αν η κυβέρνηση ήθελε να το κάνει είχε πολύ συνταγές από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά δεν το έπραξε.
«Μη νομίζετε πως είμαστε τόσο χαζοί. Αν θέλαμε να κομματικοποιήσουμε, είχαμε πολύ καλές συνταγές από εσάς» είπε ο υπουργός Παιδείας και επικαλέστηκε προηγούμενο, όπου με υπουργική απόφαση παύθηκαν από τα καθήκοντά τους 256 προϊστάμενοι γραφείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και 116 διευθυντές εκπαίδευσης. «Σχεδόν 400 παύθηκαν με υπουργική απόφαση. Διορίστηκαν άλλοι στις θέσεις αυτές, ως προσωρινοί, για τρία χρόνια» είπε ο υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θέλησε να αντιγράψει αυτές τις συνταγές.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της θητείας των στελεχών της εκπαίδευσης, ο κ. Γαβρόγλου είπε πως όσοι είναι άξιοι, θα είναι άξιοι παντού και όσο άξιος και αν είναι κάποιος, δεν έχει δικαίωμα να μένει στην ίδια θέση ισόβια.
Αλλά και για τη θέση της ΝΔ στο ζήτημα της κατάργησης του ΠΔ 152, ο κ. Γαβρόγλου σχολίασε: «Κοντεύουμε να θεωρήσουμε πως αυτό το ΠΔ ήταν η μεγαλύτερη ευχή στην ελληνική κοινωνία από ιδρύσεως της. Εδώ αμφισβητήθηκαν οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες. Είναι, ή δεν είναι, το ΠΔ 152 το βασικό εργαλείο που οδήγησε σε διαθεσιμότητες και σε απολύσεις; Το ΠΔ 152 χρησιμοποιήθηκε ως ιδεολογικό άλλοθι και ως φυσικό εργαλείο για να γίνουν τα ρεζιλίκια που έγιναν» είπε ο υπουργός Παιδείας και επανέλαβε ότι αυτό το ΠΔ το γνωρίζουν όλοι οι εκπαιδευτικοί και γνωρίζουν και πώς χρησιμοποιήθηκε.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Δύσκολη μέρα για τη Φαίη Σκορδά: To θλιμμένο χαμόγελo που προσπαθεί να κρύψει και η αγκαλιά που έχει ανάγκη
- Έκπληξη του Τούρκου παραγωγού στο Survivor 2 και αγωνία για τη Δαλάκα που πέφτει από μεγάλο ύψος
- Στη Δικαιοσύνη γονείς που τους απαγορεύουν να βαπτίσουν τα παιδιά τους
- Η Μάνια Τεγοπούλου και οι κηδείες της
- Θρίλερ στη Λέρο: Νέα αποκάλυψη - «βόμβα» από το δικηγόρο των παιδιών
- Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έθεσε σε επιφυλακή πολεμικά πλοία και κομάντος στο Αιγαίο
- “Πέφτει η χούντα – Είναι θέμα μηνών”
- Σκληρό βίντεο: Κροκόδειλος κατασπάραξε σκύλο που τον «τραμπούκιζε» για χρόνια
- Εικόνες από τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε 24 πόλεις της Ελλάδας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις altsantiri
- Κατσαρίδες μπαίνουν στα αυτιά ανθρώπων όταν κοιμούνται – Σπάνιο, αλλά τρομακτικό φαινόμενο
- Συνελήφθη οδηγός σχολικού στην Αγία Βαρβάρα – Μετέφερε παράνομα 15 νήπια (εικόνα)
- Αυνανισμός και καρκίνος του προστάτη – Μύθοι και αλήθειες
- Αυτή είναι η νέα Νέα BMW X5 (εικόνες – video)
- Στο Κρατικό Νίκαιας ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά από απεργία πείνας
- Δύσκολη μέρα για τη Φαίη Σκορδά: Συναισθηματικά «φορτισμένη» και συγκινημένη on air (video)
- Αστυνομικοί ξυλοφορτώνουν Αμερικανό γιατί δεν καθόταν στο πάτωμα (video)
- Στα ναυπηγεία του Νεωρίου Σύρου ο Φλαμπουράρης
- Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά από καιρό για τη Μελάνια – Αμίλητη και βλοσυρή
- Χωρίς αποτέλεσμα το Washington Group για το ελληνικό χρέος στο Παρίσι
- Τελευταία Νέα altsantiri
- «Σας ενοχλούν τα σημαντικά βήματα στην Παιδεία», απαντά ο Γαβρόγλου στη ΝΔ
- Χωρίς αποτέλεσμα το Washington Group για το ελληνικό χρέος στο Παρίσι
- Έλενα Ακρίτα: Δεν συζήτησα ποτέ με το Έψιλον και δεν πληρώνομαι για καμία επιμέλεια (εικόνα)
- Αστυνομικοί ξυλοφορτώνουν Αμερικανό γιατί δεν καθόταν στο πάτωμα (video)
- Αυτή είναι η νέα Νέα BMW X5 (εικόνες – video)
- Στα ναυπηγεία του Νεωρίου Σύρου ο Φλαμπουράρης
- Κατσαρίδες μπαίνουν στα αυτιά ανθρώπων όταν κοιμούνται – Σπάνιο, αλλά τρομακτικό φαινόμενο
- Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά από καιρό για τη Μελάνια – Αμίλητη και βλοσυρή
- Στο Κρατικό Νίκαιας ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά από απεργία πείνας
- ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 44 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Μάιο
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κάτοικος... Αρη ο Σόουζα
- Το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του δικαίου των Ανωνύμων Εταιρειών
- Βέλγιο: Καμία ανησυχία για Αζάρ
- Εκδήλωση τέχνης από το «Ράφι της Αγάπης» στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
- Η Μπριζίτ Μακρόν είναι πιο δημοφιλής από τον σύζυγό της, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
- A 51-year-old just began a 5.500-mile swim across the Pacific Ocean from Japan to San Francisco
- Πάτρα: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στο Β΄Δημοτικό Νεκροταφείο
- Κιλκίς: Ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους για μαθητές (και όχι μόνο)
- Λύθηκε το μυστήριο της μούμιας γερακιού και η απάντηση προκαλεί συγκίνηση
- «Να επενδύσουμε στο κοινωνικό κράτος» – Τι είπε ο Παυλόπουλος στη συνάντηση με Φωτίου