Σαρώνει όλη τη χώρα ο «Φοίβος» – Πλημμύρες, διακοπές ρεύματος και λασποβροχές

Έντονα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις στη Βόρεια ΕλλάδαΚαταστροφές δρόμων και πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία στη ΜεσσηνίαΑλλαξε χρώμα η θάλασσα στην ΑργολίδαΧωρίς ρεύμα η Κοζάνη τη νύχτα

Η κακοκαιρία «Φοίβος» συνεχίζει και σήμερα, Σάββατο την επέλασή της με βροχές και καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε πολλές περιοχές της χώρας, με τους δήμους να βρίσκονται σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουν τις πλημμύρες.

Έντονα προβλήματα από

τις βροχοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα

Πλημμύρες σε αρκετά σημεία της σε αρκετές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα εξαιτίας της έντονης και συνεχιζόμενης βροχόπτωσης.

Στο Δήμο Τοπείρου Ξάνθης, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νερού που έχει κατεβάσει ο ποταμός Νέστος, πλημμύρισαν οικισμοί του κάμπου χωρίς ωστόσο να παρομοιαστούν μεγάλα προβλήματα.

Στο Δήμο Νευροκοπίου Δράμας οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς φούσκωσε ο χείμαρρος, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα σε διάφορους οικισμούς.

Στο Δήμο Παγγαίου Καβάλας ο δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των μεγάλων και εκτεταμένων καταστροφών που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις στην τοπική κοινότητα Χρυσοκάστρου, ενώ έντονα πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν και στην παραλία Οφρυνίου, όπου πλημμύρισαν κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι.

Καταστροφές δρόμων και πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία στη Μεσσηνία

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, με διακοπή κυκλοφορίας στην 7η επαρχιακή οδό και καθίζηση στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης στον Ταΰγετο, καθώς και πλημμύρες στον ποταμό Πάμισο, στον Αρι και στον Αγιο Φλώρο, προκάλεσαν οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις.

Στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης και στο τμήμα της από την Αρτεμισία προς το Τουριστικό διαπιστώθηκε καθίζηση και ειδοποιήθηκε η Περιφερειακή Ενότητα, που έχει αρμοδιότητα. Το ίδιο συνέβη στον επαρχιακό δρόμο Θουρίας – Πολιανής, όπου γίνονται εδώ και μέρες καταπτώσεις από τα πρανή και πρέπει να απομακρύνονται τα χώματα και οι πέτρες από το κατάστρωμα της οδού.

Αλλαξε χρώμα η θάλασσα στην Αργολίδα

Προβλήματα προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας και στην Αργολίδα. Η θάλασσα του Αργολικού απέκτησε ένα καφεκόκκινο χρώμα από την λάσπη και τα φερτά υλικά που πέφτουν στον Αργολικό κόλπο μέσω του ποταμού Πάνιτσα συνέπεια των εντόνων βροχών που έπληξαν την περιοχή.

Η θάλασσα σε ένα πολύ μεγάλο τμήμα της έχει μετατραπεί σε βούρκο καθώς η λάσπη που πέφτει μαζί με τα ορμητικά νερά έχει καλύψει μεγάλο μέρος του πυθμένα.

Σε μια απέραντη λίμνη έχει μετατραπεί η περιοχή του Τημενίου ανάμεσα στη Νέα Κίο και τους Μύλους στην Αργολίδα.

Οι πρόσφατες συνεχόμενες βροχοπτώσεις έχουν μετατρέψει την περιοχή σε μια τεράστια λίμνη, ενώ έχουν πλημμυρίσει και αγροτικοί δρόμοι μέσα στους μικρούς οικισμούς που υπάρχουν στην περιοχή.

Επικίνδυνη για την διέλευση των οχημάτων παντός τύπου έχει γίνει η παραλιακή οδός από τη Νέα Κίο μέχρι τους Μύλους στην Αργολίδα.

Χωρίς ρεύμα η Κοζάνη τη νύχτα

Δύσκολη νύχτα πέρασε και η Κοζάνη καθώς η κακοκαιρία «Φοίβος» χτύπησε την πόλη με ισχυρούς ανέμους και χιονόπτωση.

Γι αρκετή ώρα, το κέντρο και πολλές περιοχές της Κοζάνης βυθίστηκαν στο σκοτάδι καθώς σημειώθηκε διακοπή ρεύματος.

Μάλιστα, λόγω της κακοκαιρίας, ξεριζώθηκε και έπεσε στο δρόμο ένα μεγάλο δέντρο που βρισκόταν εδώ και χρόνια στον αύλειο χώρο του ΕΒΕ της πόλης. Ο κορμός του δέντρου ήταν τόσο βαρύς, που με την πτώση του έσπασαν τα κάγκελα της περίφραξης του Επιμελητηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα